Reacții ale candidaților la Primăria municipiului Vaslui, la finalul alegerilor

Alegerile locale din 2024 s-au încheiat și se cunosc câștigătorii, chiar dacă numele lor nu au fost încă anunțate oficial. Unii dintre candidați au postat mesaje de mulțumire către vasluieni. „A fost victoria oamenilor buni și înțelepți care au votat rațional, au sancționat minciuna și ura”, a spus câștigătorul, candidatul PSD Lucian Braniște. „Sunt omul care consideră că a câștigat o importantă susținere comunitară de care sunt onorat și pentru care am tot respectul”, a spus Marius Arcăleanu, ocupantul locului doi. „Am știut că Vasluiul are nevoie de un suflu nou, de aceea am ales să candidez la Primărie”, spune Ionel Sandu, candidatul AUR.  

Primul dintre candidații care a transmis un mesaj către alegători, la finalul alegerilor locale de pe 90 iunie a fost, așa cum era de așteptat, câștigătorul alegerilor: Lucian Braniște, candidatul PSD, care a obținut 46% din sufragiile vasluienilor și mandatul de primar al municipiului Vaslui:

„Oameni dragi, vom fi împreună pentru Vaslui în următorii patru ani!

Victoria aceasta nu este a mea, este a noastră! A fost victoria oamenilor buni și înțelepți care au votat rațional, au sancționat minciuna și ura. Împreună, am arătat că binele învinge și minciuna nu poate birui!

Vă sunt recunoscător și VĂ MULȚUMESC!

Ne apucăm imediat de treabă, așa cum am promis!

Ing. Lucian Braniște,

Primarul dumneavoastră ales!”

După ce a obținut aproape 30% dintre voturi, cel mai bun rezultat al său la cele trei încercări de a câștiga conducerea Primăriei Vaslui, candidatul Alianței Dreapa Unită, Marius Arcăleanu, a postat marți pe mediile de socializare o reacție cu privire la rezultatul alegerilor de duminică:

„Dragi vasluieni,

Vă mulțumesc că, pe 9 iunie, ați venit la vot în număr mai mare ca acum patru ani. Dincolo de opțiunea politică a fiecăruia, această participare democratică la alegerile locale demonstrează interesul real pe care îl avem pentru dezvoltarea comunității noastre.

Celor care nu m-au votat le doresc să fie vigilenți și atenți la îndeplinirea promisiunilor pentru care și-au dat votul.

Celor care m-au votat le mulțumesc și le adresez întreaga mea recunoștință. Datorită acestei susțineri, în municipiul Vaslui, Marius Arcăleanu și Alianța Dreapta Unită au obținut unul din cele mai bune rezultate din țară.

Sunt omul care consideră că a câștigat o importantă susținere comunitară de care sunt onorat și pentru care am tot respectul.

Voi fi în continuare vocea vasluienilor care își doresc un oraș dezvoltat mai ales din punct de vedere economic și urbanistic.

Voi continua să lupt pentru concretizarea proiectelor de investiții care să aducă valoare adăugată la Vaslui.

Nu în ultimul rând, mulțumesc echipei mele de campanie, plină de energie pozitivă, care mi-a fost alături și a dat dovadă de maximă implicare în toate acțiunile întreprinse.

Cu prietenie și respect,

Ec. Marius Arcăleanu

Același lucru l-a făcut și Ionel Sandu, candidatul AUR, cel care, la prima sa bătălie electorală, s-a situat pe locul 3 în preferințele vasluienilor, cu peste 12 procente din totalul voturilor exprimate:

„Dragi vasluieni,

Am fost onorat să particip la aceste alegeri locale, din postura de candidat la funcția de primar al municipiului Vaslui. Am mers prin cartierele orașului, am stat de vorbă cu mulți dintre dumneavoastră, v-am ascultat nemulțumirile și dorința de schimbare. Am știut că Vasluiul are nevoie de un suflu nou, de aceea am ales să candidez la Primărie.

V-am propus multe proiecte de viitor, pe baza experienței mele ca antreprenor, de 28 ani, în orașul nostru drag. Am stat de vorbă cu tinerii Vasluiului și le-am propus să facem împreună un pas spre un viitor prosper, cu cartiere noi de locuințe, cu locuri de muncă bine plătite.

Am stat de vorbă cu vasluienii din Diaspora, cărora le-am promis că îi voi aștepta să se întoarcă acasă, aici unde am să le ofer șanse pentru a deschide o afacere, la nivelul a ceea ce fac acum în țările în care locuiesc.

Mai presus de orice, am decis că voi fi alături de seniorii orașului, cărora le-am promis sprijin din partea Primăriei, ca o formă de respect pentru ceea ce au făcut într-o viață de muncă.

Din păcate, proiectele mele, discuțiile și oferta mea electorală nu i-au convins pe alegătorii vasluieni, așa că am fost nevoit să accept rezultatul acestor alegeri, care mă clasează pe poziția a treia la Primărie.

Mulțumesc echipei mele de AUR care a fost alături de mine , sunt oameni minunați cu care voi continua proiectele începute !

Vă mulțumesc tuturor, celor care m-ați votat, dar și celor care nu m-ați votat. Mi-ați demonstrat că vă pasă de viitorul Vasluiului, că orașul nostru, al tuturor, poate și trebuie să fie un loc al proiectelor europene.

Cu respect și prețuire, al dvs. vasluian, Ionel Sandu”

La rândul său, Robert Vlada, candidatul PNL, a transmis imediat după aflarea primelor rezultate ale alegerilor, un mesaj în care și-a recunoscut fair-play înfrângerea, dar și dezamăgirea că a obținut un rezultat mai slab față de scorul partidului sau față de cel obținut de PNL la alegerile trecute pentru conducerea municipiului Vaslui:

„Stimați vasluieni,

Prieteni dragi,

Nu este ușor să scrii după ce ai suferit o înfrângere, dar cei puternici nu se dau bătuți și au curajul de a merge mai departe, mulțumind tuturor celor care ne-au votat și au avut încredere în noi, precum și celor care poate din motive subiective nu ne-au acordat votul.

Sigur că acum ne întrebăm ce ne-a lipsit pentru a obține un rezultat mai bun, dar în anii care au trecut am învățat că uneori în politică nu trebuie să cauți argumente pentru anumite întâmplări.

Am dus o campanie curată și decentă, poate prea decentă pentru un public obișnuit mai mult cu certuri și scandaluri, dar mă bucur că am câștigat o echipă frumoasă, atât la propriu, cât și la figurat!

Sunt mândru de echipa mea și îmi doresc să continuăm proiectul început cu ceva timp în urmă, având aceeași plăcere de a construi și lucra împreună.

Felicitări dragii mei colegi pentru implicarea de care ați dat dovadă, cu devotament față de valorile liberale, oferind o parte din timpul vostru pentru a demonstra că există și oameni care se dedică necondiționat în activitatea politică.

Voi continua să sper că pot schimba în bine politica vasluiană și să am convingerea că urmează alte etape importante, când îmi doresc să fim noi cei care savurăm victoria.

Felicitări Lucian Braniște pentru mandatul câștigat!

Îți doresc să fii primarul pe care vasluienii îl așteaptă pentru următorii 4 ani!

Noi, liberalii de la Vaslui, vă mulțumim pentru fiecare vot acordat și vă asigurăm că vom rămâne implicați și conectați la viața socială, economică și politică a orașului nostru drag!

Cu stimă și apreciere,

Robert Vlada”

Un mesaj mult mai scurt a fost transmis de președintele Organizației județene PNL Vaslui, dr. Nelu Tătaru, cel care a candidat fără succes pentru șefia Consiliului Județean, clasându-se pe locul 2, cu 25% din voturi, în urma candidatului PSD, Ciprian Ionuț Trifan. „Mulțumesc fiecărui vasluian care a crezut în mine și în echipa liberală! Îmi doresc ca aleșii dumneavoastră să producă schimbarea, să umple „golurile” din județ, nu doar propriile portbagaje.

Sunt convins că testul timpului va fi cel mai real și sincer barometru al fiecărui ales! Felicitări și mult succes învingătorilor! Mulțumiri alegătorilor!”, este mesajul postat de dr. Nelu Tătaru.

Cât îl privește pe noul președinte ales al CJ Vaslui, Ciprian Ionuț Trifan, acesta a anunțat că va organiza o conferință de presă la sfârșitul acestei săptămâni, după oficializarea rezultatelor finale ale alegerilor locale, ocazie, cu care, probabil, va transmite și mesajul său către vasluieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.