Echipa de Handbal a Liceului cu Program Sportiv Vaslui – Campioană Națională 2024

Echipa Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a devenit Campioana României la handbal masculin, juniori III, ediția 2024, la Turneul Final desfășurat în această săptămână, la Plopeni. Mai mult, trei dintre jucători au fost desemnați cei mai buni ai turneului: Raul Enache, declarat de 4 ori „Jucătorul meciului”, a fost declarat MVP-ul turneului și a primit trofeul de golgheterul turneului, cu 60 de goluri marcate, Paul Ilieș, declarat într-un meci cel mai bun jucător,  a fost desemnat cel mai bun apărător, iar Daniel Cârlan „Cel mai bun pivot” al Turneului.

În perioada 26-30 mai 2024, Federația Română de Handbal a organizat la Plopeni, Turneul Final al Campionatului Național de handbal, la categoria Juniori III. La competiția din acest an s-au calificat opt echipe, repartizate prin tragere la sorți în două grupe, LPS Vaslui făcând parte din Grupa 1, alături de ACS HC Buzău 2012, HC „Talentul este Cheia” București, și ACS „Ștefan Birtalan”.

În Grupa a 2-a au fost: Academia Minaur Baia Mare, SCM Politehnica Timișoara, CSU Suceava și CS Szejke Odorheiu Secuiesc.

Pe parcursul Turneului, echipa Liceului cu Program Sportiv Vaslui a înregistrat următoarele rezultate:

În grupă:

HC „Talentul este Cheia” București – LPS Vaslui: 32-33;

ACS „Ștefan Birtalan” – LPS Vaslui: 25-31, iar la ultimul meci, LPS Vaslui a remizat (37-37) în compania celor de la ACS HC Buzău, echipă cu care apoi s-a întâlnit în  finala turneului. Ulterior, în semifinală, LPS Vaslui a câștigat cu 25 – 24 în fața tinerilor handbaliști de la Academia Minaur Baia Mare, iar în finală echipa vasluiană a învins cu 32 la 31 pe ACS HC Buzău.

Lotul Liceului cu Program Sportiv Vaslui a fost format din: Raul Enache, Paul Ilieș, Eryc Brașoveanu, Vlad Toșu, Sebastian Iacob, Alexandru Smântână, Daniel Cîrlan, Ștefan Bortă, Costin Buzatu, Andrei Iftene, Alexandru Bocăneț, Mario Pavelescu, Andrei Popa și Darius Arhire, echipa fiind pregătită de antrenorii Sebastian Hagiu și Cristinel Enache.

Pe lângă titlul de Campion Național, trei dintre componenții echipei LPS Vaslui au câștigat și alte distincții, acordate celor mai buni tineri handbaliști. Astfel, după ce Raul Enache a fost declarat în patru rânduri „Jucătorul meciului”, el a fost declarat și MVP-ul turneului, el primind și trofeul de golgheterul turneului, cu 60 de goluri marcate. Colegii săi Paul Ilieș și Daniel Cârlan au fost desemnați „Cel mai bun apărător”, respectiv „Cel mai bun pivot” al Turneului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.