Muzeul Județean așteaptă voluntari pentru Festivalul Medieval

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui caută voluntari pentru o nouă ediție a Festivalului Medieval care va avea loc la Vaslui în perioada 4-7 iulie. „Vă rugăm să fiți alături de noi, mai ales că este vorba de un festival ce se desfășoară în orașul nostru și putem să devenim cunoscuți pe plan național. Fiecărui participant la festival i se va confecționa o costumație”, a transmis muzeul.

„Fiecărui participant la festival i se va confecționa o costumație”, a transmis Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui, care se află în căutarea unor voluntari care să ajute la una desfășurare a noi ediții a Festivalului Medieval de la Vaslui, manifestări ce se vor desfășura în perioada 4-7 iulie 2024 și de la care organizatorii speră foarte mult. „Pentru că am colaborat atât de frumos la festivalul de la Soroca, vă rugăm să fiți alături de noi și aici, mai ales că este vorba de un festival ce se desfășoară în orașul nostru și putem să devenim cunoscuți pe plan național. Fiecărui participant la festival i se va confecționa o costumație”, a transmis Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui.

Vasluienii care doresc să devină voluntari la Festivalul Medieval de anul acesta organizat de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui trebuie să transmită, odată cu înscrierea, și mărimea pe care o poartă la costum. „Avem nevoie să vă înscrieți cât mai mulți și să precizați mărimea pentru costum și încălțăminte. În perioada imediat următoare va începe confecționarea costumelor și veți fi solicitați pentru a le proba. Vom avea nevoie să fiți disponibili în săptămâna 1-7 iulie pentru repetiții și participarea efectivă la festival.

Înscrierile se fac pe adresa de e-mail a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui – muzeu_vaslui@yahoo.ro sau direct la sediul instituției, pe bază de CV. Dorința noastră este ca acest festival să devină o tradiție, el urmând să se desfășoare anual”, a transmis muzeul județean într-un anunț public.

Anul trecut, prima ediție a Festivalului Medieval „Vasluiul în straie de sărbătoare medievală”, organizat în perioada 20 – 22 octombrie, a cuprins o paradă a costumelor de epocă, spectacole de teatru, dans şi muzică medievală, ateliere meşteşugăreşti medievale şi o reconstituire istorică de luptă medievalăm. 

Evenimentul a făcut parte din programul activităţilor culturale comune transfrontaliere ale proiectului „Ştefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. La evenimente au participat partenerii, colaboratorii şi beneficiarii proiectului, grupurile-ţintă, mass-media locală şi naţională, organizaţiile şi asociaţiile culturale. Obiectivul general al proiectului este conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi istoric al judeţului Vaslui şi al Raionului Soroca, prin restaurarea monumentelor reprezentative situate în cele două regiuni şi prin organizarea de evenimente comune transfrontaliere menite să întărească identitatea culturală locală specifică şi dialogul cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.