Muzeul Județean: Expoziție temporară „Lumea Copilăriei”

Vernisaj expoziție temporară „Lumea copilăriei”

Sâmbătă, 1 iunie 2024, ora 11:00

Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție aflată sub egida Consiliului Județean Vaslui, vă invită sâmbătă, 1 iunie 2024, ora 11:00, În Sala „Arta” la vernisajul expoziției temporare „Lumea copilăriei”, care aduce în fața publicului păpuși din colecția meșterului popular Maria Tamaș și clopoței din colecția ieșencei Dorina Topală.

Expoziția este un cadou oferit copiilor de ziua lor, de Ziua Internațională a Copilului, celebrată în fiecare an pe data de 1 iunie, dar și publicului dornic să retrăiască emoțiile copilăriei de altă dată.​

Veți putea admira un număr de 160 de păpuși care aparțin colecționarei Maria Tamaș. Pe lângă păpușile produse de Arădeanca, prima fabrică de jucării din România, colecția cuprinde și păpuși de la alte brand-uri internaționale.

Tot în această expoziție veți putea admira colecția de 70 de clopoței care aparține doamnei Dorina Topală. Pentru colecționară fiecare clopoțel spune o poveste, iar ornamentele gravate, pictate și brodate redau o frântură din identitatea locurilor vizitate.

Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 1 iunie, de la ora 11:00, în Sala „ Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și va fi deschisă publicului până pe 31 iulie 2024.

Organizatorii acestei activități sunt:

Prof. dr. Ramona Maria Mocanu – managerul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Maria Tamaș – colecționar

Dorina Topală – colecționar

Ramona Palade – pedagog muzeal la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Diana Matei – muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Paula Andreea Nițoi – muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Vă așteptăm cu drag!

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.