Zorleni, nouă finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”: 12,7 milioane în extinderea canalizării

Chiar înaintea minivacanței, ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a semnat 34 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 348.857.294,79 de lei. Între primarii semnatari a fost și cel al comunei vasluiene Zorleni, Paula Hultoană, care a primit o finanțare de aproape 13 milioane pentru extinderea rețelei de canalizare.  

În comuna Zorleni continuă investițiile în extinderea rețelelor de canalizare menajeră, după ce, recent, Ministerul Dezvoltării a aprobat o nouă finanțare, de 12.766.495,56 lei, în acest sens. De altfel, Zorleni este una dintre comunele din județul Vaslui cu cele mai mari sume nerambursabile atrase, aproape 43 de milioane de lei, accesați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, și alte peste 22 de milioane de lei reprezentând proiecte finalizate finanțate prin PNDL 1 și 2.

Contractul de finanțare proaspăt semnat va face ca aproape toate gospodăriile din satul Zorleni să fie conectate la sistemul de canalizare și, astfel, locuitorii să aibă condiții decente de trai, la fel ca în municipiul Bârlad, din apropiere. De altfel, acesta și este scopul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”: „Proiectele finanțate prin acest program conduc la o creștere economică sustenabilă, la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea calității vieții cetățenilor. De asemenea, exemplele de bune practici pot reprezenta un impuls important și pentru alte comunități locale”, cum a precizat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.