Weekend cu bune rezultate pentru atleții vasluieni

Atleții CS Viitorul Vaslui participanți la finala Campionatului Național de Aruncări Lungi – Seniori, Seniori U23, Juniori 1, au revenit acasă cu medalii, rezultatele obținute prefațând, speră ei, performanțe deosebite în acest an competițional 2024. Se remarcă prestația tânărului Narics Nica, care a câștigat medalii la trei categorii diferite de vârstă, la aruncarea ciocanului. La rândul lor, sportivii Liceului cu Program Sportiv au făcut o figură foarte frumoasă în etapa a II-a a Campionatului Național de Atletism Juniori 2 U18 și U16, de unde s-au întors cu 7 medalii, între care una de aur, câștigată de Dumitru Fieraru.

În acest weekend, 24 – 25 februarie 2024, au avut loc în Sala de Atletism „Iolanda Balaș Sotte” din București, două competiții atletice majore care prefațează anul competițional 2024, respectiv finala Campionatului Național de Aruncări Lungi – Seniori, Seniori U23, Juniori 1, și etapa a II-a a Campionatului Național de Atletism Juniori 2 U18 și U16, unde sportivii vasluieni au reușit bune rezultate.

Astfel, patru dintre cei nouă sportivi ai secției de atletism din cadrul CS Viitorul Vaslui care s-au calificat în finalele Campionatului Național de Iarnă de Aruncări Lungi s-au întors acasă cu medalii. Chiar dacă Narcis Nica nu a mai reușit performanța de anul trecut, când a avut cea mai lungă aruncare la nivel național, el a reușit să câștige medalia de argint la juniori 1, aruncare ciocan de 6 kg, cu 59,75 m, medalie completată de două de bronz, la categoria ciocan 7,260 kg, cu 52,58 metri. Rezultatele sale au fost completate de cele obținute de Teodora Bucătaru, două medalii de bronz, și de Răzvan Herghelegiu, ocupant al locului 3 la categoria juniori 1, aruncare ciocan de 6 kg. Rezultatele sunt cu atât mai remarcabile, cu cât aruncătorii vasluieni antrenați de profefosorul Laurențiu Maxim s-au aflat într-o companie selectă, la concurs participând, printre alții, și campioana europeană de anul trecut, Bianca Florentina  Ghelber.

Rezultate la fel de bune au obținut și atleții Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui participanți la etapa a II-a a Campionatului Național de Atletism Juniori 2 U18 și U16. La București, profesorii Viorica Pintilie, Elena Bogos, Dragoș Hăulică și Dan Anușca au deplasat un lot numeros, în speranța obținerii a cât mai multe medalii, dar și ca o verificare în vederea sezonului competițional din acest an. Iar speranțele lor nu au fost înșelate, sportivii vasluieni cucerind nu mai puțin de 7 medalii, iar în alte cinci rânduri fiind foarte aproape de clasarea pe podium, ajungând pe locurile 4 sau 5. Și asta în ciuda unei competiții acerbe, la concurs participând peste 300 de atleți, de la cele mai prestigioase cluburi din România.

Performerul delegației vasluiene a fost tânărul Dumitru Fieraru, care a câștigat medalia de aur la 3.000 de metri, categoria U16 – U18, dar și medalia de bronz la proba de 1.500 de metri rezervată alergătorilor U18. În competiția feminină cele mai bune rezultate le-au avut Bianca Dalila Cordun, argint la proba de 800 de metri și locul 4 la proba de 3.000 de metri destinate sportivelor Under 18, Andreea Voluțe, medalie de argint câștigată în proba de 1.500 metri U16, Ștefania Jasmina Guzumaș, medalie de argint la proba de 800 metri U16, Antonia Larisa Moroșanu, medalie de bronz la proba de 400 de metri categoria U18, după ce a pierdut la doar câteva zecimi de secundă podiumul la proba de 200 metri, și Iulia Elena Ungureanu, proba de 800 de metri U18. Medaliile câștigate de atleții LPS vor străluci și în panoplia CSM Vaslui, cei mai mulți dintre ei având dublă legitimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.