La Șuletea va funcționa primul birou notarial din mediul rural

În curând, în sediul Primăriei Șuletea va funcționa un birou notarial cu program zilnic, care va deservi 8 comune și orașul Murgeni, ai căror locuitori nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Bârlad, pentru legalizări, autentificări și alte documente. O inițiativă asemănătoare are și Primăria Puiești, care dorește să asigure servicii notariale locuitorilor comunei și a celor din localitățile învecinate.

La Șuletea va funcționa primul birou notarial din mediul rural din județul Vaslui, birou care va avea program zilnic, de luni până vineri.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș, pe pagina sa de socializare: „Cu bucurie vă anunț că demersul nostru de a avea un birou notarial public în comună a reușit! Biroul notarului Bianca Țuțu va funcționa în incinta Primăriei Șuletea, zilnic! Suntem singura comună din județ care va avea efectiv un astfel de birou la dispoziție, în mediul rural existând doar câteva sedii secundare”.

Deocamdată, a fost obținut avizul necesar înființării unui astfel de birou, din partea Camerei Notarilor Publici, și a fost găsit și un notar care să presteze astfel de servicii. Este vorba de Bianca Țuțu, o bârlădeancă care, după ce a fost avocat în cadrul Baroului Brașov și notar stagiar la Institutul Notarial Roman, a decis să revină mai aproape de orașul natal, Bârlad. Bianca Țuțu ar urma să asigure servicii notariale nu doar pentru locuitorii din comuna Șuletea, ci și pentru cei din comunele Mălușteni, Blăgești, Banca, Viișoara, Dodești, Epureni sau Găgești, dar și din orașul Murgeni, care nu vor mai fi nevoiți să se deplasezela Bârlad pentru încheierea de acte de vânzare-cumpărare, moșteniri, autentificări sau întocmirea de procuri.

Până la deschiderea noului birou notarial public, mai este nevoie de validarea, de către Consiliul Local, a închirierii spațiului din sediul primăriei, amenajarea birourilor și validarea spațiului de funcționare de către Camera Notarilor Publici! Conform primarului Tamaș, acest lucru ar dura maxim două luni, după care notarul ar urma să intre în activitate în sediul din incinta primăriei. „Îi urăm deja bun venit doamnei notar și îi asigurăm tot suportul nostru!”, a declarat primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.