Droguri de risc oprite în Vama Albița

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră 4.65 grame de substanță vegetală, suspectă a fi cannabis, pe care un tânăr din Republica Moldova le achiziționase pentru consum propriu.

În data de 09 februarie a.c., în jurul orei 01.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, călătorind cu un microbuz înmatriculat în R Moldova, un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 19 ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, în mâneca dreaptă a hainei tânărului, înfășurată într-o folie de plastic, o substanță vegetală de culoare verde olive, cu miros înțepător, în greutate de 4,65 grame (suspectă a fi cannabis).

Cu privire la cele constatate, tânărul declarat că a achiziționat respectiva substanță pentru consum propriu.

Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și urmează a fi predată lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Vaslui.

În cauză a fost sesizată Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Teritorială Vaslui, în vederea cercetării faptelor sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de tentativă la introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul/exportul de droguri de risc fără drept și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ IAŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.