Școala 8 din Vaslui ar putea fi reabilitată cu bani europeni

Consilierii municipali vasluieni au aprobat intenția municipalității de a încerca să acceseze fonduri nerambursabile pentru reabilitarea energetică a Școlii gimnaziale „Alexandra Nechita” și a Grădiniței nr. 19 din subordine, lucrare care ar costa aproape 10 milioane de lei. Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții este deja pregătită, iar proiectul va fi depus în vederea obținerii  finanțării necesare de la Ministerul Mediului în sesiunea de depuneri de proiecte care va debuta în curând.

În perioada 11 – 31 decembrie, Administrația Fondului pentru Mediu va deschide o sesiune de înscrieri în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Primăria Vaslui dorește să participe la această sesiune, în speranța  accesării de fonduri nerambursabile în vederea reabilității Școlii gimnaziale nr. 8 „Alexandra Nechita”. Este vorba de un proiect în valoare totală de 9,81 milioane lei, prin care s-ar reuși reabilitarea termică completă atât a clădirii școlii, cât și a Grădiniței nr. 19 din subordinea unității de învățământ. Din totalul sumei, se speră obținerea unei finanțări nerambursabile de aproape 7,3 milioane lei, ceea ce ar reduce efortul bugetar al municipalității la doar 2,5 milioane lei.

Doar lucrările de construcții montaj s-ar ridica la peste 8,2 milioane lei, bani cu care ar urma să fie înlocuit acoperișul, ușile și ferestrele, și îmbunătățită izolația termică a clădirii, atât la nivelul perețților exteriori, cât și a tavanului și planșeului peste subsol. De asemenea, ar urma să fie instalată o nouă centrală termică și un sistem de ventilare și climatizare, dar și mai multe panori fotovoltaice, pe acoperiș, și schimbarea instalației electrice inclusiv a actualelor corpuri de iluminat cu unele de tip LED, pentru reducerea cu circa 30% a consumului de energie electrică.

„Sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu va asigura creșterea accesului, calității și a atractivității educației, contribuind la creșterea ratei de participare la diferite niveluri ale educației, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație. Principalul rezultat așteptat al investiției vizează realizarea condițiilor pentru o educație de calitate și creșterea gradului de participare a populației în învățământul primar și gimnazial”, se arată în raportul de specialitate al Hotărârii de Consiliu Local recent votată în unanimitate de consilierii municipali vasluieni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.