Noi echipamente medicale de înaltă performanță la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Continuă dotarea celei mai mari untăți spitalicești din județ, Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Secțiile Medicină internă și cardiologie și Unitatea de transfuzii sanguine tocmai au fost dotate cu noi echipamente medicale de înaltă performanță, necesare pentru desfășurarea unui act medical de înaltă calitate într-un spital modern. Tot pentru atingerea acestui deziderat, conducerea spitalului face în continuare eforturi pentru atragerea de noi medici. Cel mai urgent este nevoie de medici colaboratori specialiști și rezidenți în ultimul an pentru efectuarea de gărzi pe secțiile de Medicină internă.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui face în continuare eforturi pentru modernizarea celei mai mari și importante unități spitalicești din județ, acolo unde se asigură servicii medicale, diagnostice, terapeutice, de expertiză, consiliere și prevenție, de asistență medicală și de recuperare pentru zecile de mii de vasluieni care-l apelează în fiecare an.

„De curând, cu fonduri de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Vaslui, s-a reușit achiziția a mai multe echipamente medicale de înaltă performanță strict necesare pentru desfășurarea unui act medical de înaltă calitate într-un spital modern, așa cum ne dorim să fie cel de la Vaslui”, a anunțat conducerea spitalului.

Astfel, secțiile medicină internă și cardiologie au primit o serie de echipamente cum ar fi Echograf, Echocardiograf, dispozitiv automat de măsurare indice gleznă – braț, holtere ECG, ABPM, electrocardiografe portabile, defibrilator, monitoare funcții vitale, pulsoximetru portabil. Noi echipamente au ajuns și la Unitatea de transfuzii sanguine, respectiv congelatoare stocare plasmă de -20 grade și -40 grade, bancă conservare plasmă sanguină, linie testări imunohematologice micrometodă cu ecran tactil, centrifugă 12 probe și un nou dispozitiv pentru dezghețare pungi plasmă și încălzire pungi sânge.

Aceste echipamente se adaugă celor pentru efectuarea investigații tip endoscopie / colonoscopie diagnostică pentru pacienții cu vârsta cuprinsă între 1 și 18 ani achiziționat de curând cu fonduri obținute prin proiectul transfrontalier derulat împreună cu Instituția medico sanitară publică „Mama și copilul”, din Chișinău, dar și un noului aparat de radiologie de ultimă generație intrat în dotarea SJU Vaslui datorită finanțării primite de la Ministerul Sănătății și cofinanțării de peste jumătate de milion de lei asigurate de Consiliul Județean Vaslui.

Tot pentru asigurarea unui act medical de calitate, conducerea SJU Vaslui caută medici colaboratori specialiști și rezidenți în ultimul an pentru efectuarea de gărzi pe secțiile de Medicină internă cu posibilitatea ulterioară de angajare cu normă întreagă. Printre principalele avantaje menționate de instituție sunt: două linii de gardă de Medicină internă, colaborare interdisciplinară plăcută, inclusiv cu UPU, plată avantajoasă, și nu în ultimul rând, acces facil – o oră distanță de Iași cu posibilitatea asigurării transportului cu autocarul spitalului. Anunțul a fost postat în principalele canale de media sau de socializare din domneniul sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.