USR cere sprijinul vasluienilor pentru legile „FĂRĂ PĂCĂNELE!”

Sâmbătă și duminică liderii locali ai partidului Uniunea Salvați România, în frunte cu președintele Mihai Botez se vor afla, încă o dată, în mijlocul cetățenilor din cele 3 municipii, Vaslui, Bârlad și Huși, pentru a le cere susținerea pentru legile USR care opresc sau limitează fenomenul Păcănelelor, „acest flagel toxic pentru mii de dependenți de jocuri de noroc care își pierd economiile de o viață, casa, sănătatea și chiar viața”. „Peste 75.000 de cetățeni au semnat petiția de susținere a proiectelor de lege pe farapacanele.ro. Intră și semnează și tu!”, este apelul deputatului USR Mihai Botez, unul dintre inițiatorii proiectului de lege „FĂRĂ PĂCĂNELE!”.

„Oameni buni, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a elimina pericolul pe care jocurile de noroc îl reprezintă pentru societate, în special pentru tineri și copii! România este sufocată de păcănele și de reclame la jocuri de noroc. Sâmbătă și duminică ne vom afla încă o dată în mijlocul cetățenilor din cele 3 municipii – Vaslui, Bârlad și Huși – pentru a le cere susținerea pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic. Vasluienii pot pune presiune asupra parlamentarilor pentru ca aceștia să țină cont de interesul cetățenilor, nu al firmelor care se îmbogățesc în timp ce dependenții de jocuri de noroc își pierd economiile de o viață, casa, sănătate și chiar viața”, este apelul făcut de deputatul USR Mihai Botez, unul dintre inițiatorii proiectului de lege „FĂRĂ PĂCĂNELE!”

Președintele USR Vaslui a explicat în ce constă inițiativa parlametară prin care se dorește introducerea unor reguli mai drastice, la fel cum există, de altfel, în multe țări din Uniunea Europeană, cu privire la fenomenul pariurilor și jocurilor de noroc: „Iată ce cuprinde pachetul de legi USR împotriva păcănelelor: Legea 1: Fără păcănele lângă școli. Legea depusă de Diana Stoica, Filip Havârneanu și Sebastian Cernic interzice păcănelele lângă școli, parcuri, centre culturale și spitale. Inițiativa urmează să treacă de Comisiile din Camera Deputaților, după care intră la votul final.

Legea 2: Fără reclame stradale la păcănele. Vrem ca publicitatea stradală și orice alte activități de marketing pentru jocurile de noroc în spații publice deschise, pe panouri publicitare, clădiri, copertine sau orice alte tipuri de afișaj să fie interzise.

Legea 3: Fără păcănele la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte păcănele. Este legea care prevede ca sălile de jocuri să nu poată funcționa la parterul blocurilor, la mai puțin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc și nici în localități cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori.

Legea 4: Fără păcănele care apar peste noapte. Reparăm o aberație din lege care permite deschiderea sălilor de jocuri de noroc fără aviz de funcționare din partea primăriei”, a explicat Mihai Botez.

Nu sunt singurele inițiative parlamentare în domeniul jocurilor de noroc propuse de USR, partid care cere un control mai strict al acestui fenomen care, chiar dacă aduce mulți bani la bugetul național, distruge viețile a mii de români.

„Legea 5: Fără controlori care sunt și jucători! Vă amintiți de angajatul Ministerului de Finanțe, plătit din bani publici să controleze piața de jocuri de noroc care a câștigat 100.000 de euro la pariuri, de la același operator, în 3 ani? Inițiativa USR propune ca membrii Comitetului de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc să nu poată fi și jucători.

Legea 6: Fără reclame la jocuri de noroc fără disclaimer. În condițiile în care vedem o prezență tot mai agresivă în spațiul public a reclamelor la jocurile de noroc, propunem ca acestea să nu poată încuraja, direct sau indirect, minorii și adolescenții să participe la jocuri de noroc, și să fie însoțite de mesaje de atenționare: „Familie, viață socială, bunăstare: ești gata să riști totul?” și „Jocurile de noroc implică riscuri: îndatorare, dependență, singurătate”, etc”, sunt late proiecte promovate de către USR.

„Peste 75.000 de cetățeni au semnat petiția de susținere a proiectelor de lege pe farapacanele.ro. Intră și semnează și tu!”, este apelul deputatului USR Mihai Botez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.