Succes vasluian la Balcaniada de de Taekwon-do ITF: 4 medalii, între care un Aur

Sportivii Asociației Club Sportiv „Liga de Est” Vaslui au făcut o figură foarte frumoasă la Cupa Balcanică de Taekwon-do ITF pentru copii, pre-juniori, juniori și seniori, desfășurată zilele trecute în Slovacia. Cei 6 tineri vasluieni practicanți ai acestui sport au câștigat în total 4 medalii, între care o medalie de aur.

În perioada 10 – 12 noiembrie, la Terme Olimia din Slovenia s-a desfășurat ediția 2023 a Cupei Balcanice de Taekwon-do ITF, competiție destinată copiilor, pre-juniorilor, juniorilor și seniorilor practicanți ai aceste arte marțiale. Competiția a adus la start 530 sportivi de la 44 de cluburi din 11 țări.

România a fost reprezentată de 93 sportivi, de la 10 cluburi legitimate la Federația Română de Taekwon-do ITF, între care și Asociația Club Sportiv „Liga de Est” Vaslui.

Clubul vasluian a participat cu 6 sportivi pre-juniori, Karina Bojoagă, Teodora Radu, Alexia Zurba, Alexandru Ignat, Horia Volocaruși Ianis Albescu, conduși de antrenorul Mihai Hondru.

Rezultatele obținute de micii vasluieni, o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz, au fost extraordinare, cu atât mai mult cu cât pentru cei mai unii dintre tinerii sportivi a fost prima competiție majoră internațională la care au participat.   

Astfel, Alexandru Ignat a câștigat locul I și medalia de aur la luptă pre-juniori individual, alți doi colegi ai săi, Horia Volocaru, la tehnici speciale pre-juniori masculin individual și Teodora Radu, la tull Pre-juniori feminin individual câștigând medalii de argint, în timp ce Alexandru Ignat s-a clasat pe locul trei și a câștigat medalia de bronz la tull 1 dan pre-juniori masculin individual. Trebuie menționată și prestația arbitrului vasluian Cristian Popa, unul dintre cei 4 arbitri români invitați la turneu, dar și a celor doi suporteri care au însoțit în Slovacia lotul ACS Liga de est Vaslui la Cupa Balcanică de Taekwon-do ITF pentru copii, pre-juniori, juniori și seniori.

Participarea la această competiție a fost posibilă și cu ajutorul Primăriei Municipiului Vaslui, care a finanțat acest eveniment sportiv în cadrul proiectului de cofinanțare pe anul 2023.

Felicitări sportivilor, părinților si tuturor sponsorilor care au contribuit la obținerea acestor rezultate deosebite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.