Corala Fantasia caută talente

Elevele din clasele V-IX din municipiul Vaslui cu talent și aptitudini muzicale sunt așteptate mâine, sâmbătă, 28 octombrie 2023, la Palatul Copiilor. Audițiile vor începe la ora 10.00, iar ele trebuie să suțină mai multe probe.

Centrul Cultural Județean Vaslui a anunțat organizarea unei noi preselecții pentru completarea coralei Fantasia. Selecția se adreseaza elevelor claselor IV-IX din scolile si liceele vasluiene si se va desfasura mâine, sâmbăta, 28 octombrie 2023, la Palatul Copiilor Vaslui. Auditiile vor începe la ora 10:00, la Palatul Copiilor, și vor cuprinde mai multe probe, precum interpretarea unor fragmente din cântece din repertoriul elevelor, intonarea unei game-Do major sau la minor-în urcare si în coborare, recunoasterea si intonarea unor sunete si intervale muzicale (dupã pian), recitarea unei strofe dintr-o poezie (la alegere).

Corala „Fantasia” a fost creată în 1995 de profesorul Vasile Negură și a devenit un ambasador al Vasluiului, participând la numeroase concursuri și evenimente artistice pe scene din țară și din străinătate și obținând numeroase premii și distincții, precum premiul «Cum laudae» la Festivalul Internațional al Corurilor de Tineret, Veldhoven, Olanda (la edițiile din 2004 și 2007) ; Diploma pentru înaltã interpretare a muzicii corale, Ohrid, Macedonia (august 2008); Premiul I – sectiunea Coruri de Copii – la Ohrid, Macedonia (august 2009); Diploma de Argint la Festivalul International Coral de la Celje, Slovenia (2014) si Diploma de Aur la Festivalul International „A ruginit frunza din vii”, Chisinãu, Republica Moldova (noiembrie 2015). Coordonatorul corelei, profesorul Vasile Negură, care în 2011, a primit din partea Primăriei și Consiliului Local Vaslui, titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Vaslui, este câștigătorul Premiului Special pentru Cel mai talentat dirijor, acordat în 2000 de celebra Fundație „Madrigal – Marin Constantin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.