Un nou utilaj, în dotarea SC Goscom Vaslui SA

Flota de utilaje a Goscom SA, serviciul de administrare a spațiilor verzi, salubrizare stradală, inclusiv deszăpezire, din cadrul Primăriei Vaslui, tocmai s-a îmbogățit cu un utilaj multifuncțional nou, de tip UNIMOG, foarte util activităților de gospodărire urbană, în valoare de 1,6 milioane lei. Utilajulului i se pot atașa o serie de dispozitive, utile pentru curățarea și igienizarea străzilor, dar și un plug pentru dezăpezire.

Săptămâna trecută noul utilaj de tip UNIMOG, Mercedes Benz model U319, cu mai multe dispozitive și echipamente ce pot fi montate atât pe platforma autocamionului, cât și pe șasiu, pe cele trei zone de montare, în față, între punți și în spate, a ajuns la Vaslui și, în curând, va intra în exploatarea Goscom SA, operatorul serviciului de administrare al spațiilor verzi, salubrizare stradală, inclusiv deszăpezire din cadrul Primăriei municipiului. „Din primăvară și până în toamnă utilajul poate fi folosit pentru a curăța acostamentele de speciile ierboase și lemnoase care pot împiedica vizibilitatea atât pentru traficul auto, cât și pietonal. De asemenea, măturatul grosier se poate realiza mecanic, un astfel de utilaj având în dotare o perie mecanică. Și iarna acest utilaj își găsește utilitatea, ajutând la deszăpezirea străzilor, prin accesoriile din dotare, plug și sărăriță, iar datorită faptului că este 4X4 poate ajunge și în zonele mai puțin accesibile cu alte utilaje”, a explicat viceprimarul Lucian Braniște, motivele achiziției noului utilaj.

Costul total al utilajului multifuncțional și al echipamentelor și dispozitivelor suplimentare destinate lucrărilor de salubritate stradală s-a ridicat la circa 1,6 milioane lei, cost suportat din bugetul local pe acest an.

După aprobarea, în această săptămână, a hotărârii de Consiliu Local privind darea în administrare a utilajului către Goscom SA, noul UNIMOG va fi pus la treabă pe arterele municipiului, adevărata sa utilitate urmând a fi demonstrată încă din această iarnă, la deszăpezirea străzilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.