Performanța școlară, răsplătită! Premii pentru cei mai buni absolvenți vasluieni de gimnaziu și liceu

În cadru festiv, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a înmânat premiile oferite de Ministerul Educației absolvenților vasluieni care au obținut media 10 la Evaluarea națională, sesiunea 2023, și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023. „Performanța merită apreciată și încurajată, iar acești tineri talentați, inteligenți, dedicați studiului și responsabili au avut o contribuție majoră în situarea județului nostru pe harta performanței educaționale”, a declarat Cristiana Botan, inspectorul școlar general, la înmânarea premiilor.

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui i-a premiat la sfârșitul săptămânii trecute pe elevii merituoși ai județului Vaslui, care au obținut media 10 la examenele naționale din anul școlar 2022 – 2023. Într-un cadru aparte, părinții, bunicii, profesorii, profesorii-diriginți, directorii și inspectorii școlari au fost alături de acești minunați tineri, care au fost onorați și recompensați pentru munca depusă și, în special, pentru rezultatele deosebite obținute nu doar în anii de gimnaziu ori de liceu, cât, mai ales, pentru performanțele obținute la examenele naționale.

În acest an, cinci elevi din județul Vaslui s-au clasat printre cei mai buni absolvenți de gimnaziu din țară, și au obținut media maximă la Evaluarea națională, și unul la Bacalaureat. Este vorba despre elevii Raisa-Elena Botez și Ștefan Păun, de la Școala „Elena Cuza” Vaslui, Raluca Oțel, de la Școala „Vasile Alecsandri” Vaslui, Marc Dobrovolschi, de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, și Ștefania – Mara Micu, de la Colegiul Național „Gh. R. Codreanu” Bârlad, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și care vor primi câte 2.000 lei, premiu de excelență. Cu toții sunt acum elevi la cele mai bune licee din județ, acolo unde, sperăm, vor continua să se pregătească la nivel maxim și să obțină noi și noi rezultate remarcabile.

Premiul de excelență, în valoare de 5.000 lei, oferit de guvern pentru că a obținut media maximă la Bacalaureat, va ajunge la Cosmin Ioan Prodea, absolvent al Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși și care, în curând, va debuta pe băncile Facultății de Medicină din Iași, acolo unde, la admitere, a obținut media 9,80, confirmând astfel rezultatele excelente școlare de până acum. „Ceremonia de înmânare a premiilor oferite de Ministerul educației desfășurată în sala de ședințe a ISJ s-a desfășurat într-o atmosferă de bucurie și respect, înscriind această întâlnire între inițiativele reușite ale școlii vasluiene. Doresc să-i felicit pe toți acești tineri minunați și să le urez succes în toate proiectele de viitor”, a mai declarat a declarat inspectorul școlar județean prof. Cristiana Botan.

La nivel național, au beneficiat de aceste stimulente financiare acordate de Ministerul Educației, 92 de absolvenți de liceu care au obținut media generală 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, respectiv 466 de absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.