A plătit 600 de euro pentru un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova asupra căruia, la controlul de frontieră, s-a descoperit un permis de conducere fals.

În data de 06 septembrie a.c., în jurul orei 11.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperit asupra bărbatului, ascuns, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.  

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere de la o persoană cunoscută prin intermediul unei platforme de socializare, care i-a promis că-l poate ajuta să obțină în scurt timp permisul de conducere, contra sumei de 600 de euro. Tânărul a mai declarat că, după achitarea sumei, timp de o săptămână a urmat cursurile unei şcoli de şoferi, și că, după susţinerea examenului, a primit permisul de conducere descoperit asupra lui de polițiștii de frontieră din Albița.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ IAŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.