CSM Vaslui, debut cu stângul în Liga Zimbrilor la handbal masculin. Fotbaliștii, sărbătoresc primele goluri și prima victorie în liga a III-a

CSM Vaslui a pierdut primul meci din noul sezon al Ligii Zimbrilor la handbal masculin, fiind învinsă de AHC Potaissa Turda, la 7 goluri diferență, în partida disputată în deplasare. În schimb, fotbaliștii vasluieni au câștigat prima lor partidă din Liga a III-a, nou promovații învingând în deplasare, la Bacău, cu 2 – 1.

Declarațiile optimiste ale noului antrenor al echipei de handbal a CSM, Raul Fotonea, de dinaintea noului sezon al Ligii Zimbrilor la handbal masculin nu s-au materializat la sfârșitul meciului susținut în deplasare, în compania AHC Potaissa Turda. „Vasluiul are o echipă mai bună decât în anii anteriori, însă și celelalte echipe s-au întărit, astfel că nu cred că mai putem vorbi de candidate la retrogradare, ci toți adversarii sunt puternici. După meciurile de pregătire pe care le-am avut, e clar că putem bate pe oricine, avem un joc bun, tehnic, și jucători buni. Ne așteaptă un debut de campionat greu, cu două deplasări, urmând a juca în fața propriilor suporteri abia în etapa a 3-a. Avem primul meci la Turda și, deși Vasluiul nu a reușit până acum nici o victorie în fața acestei echipe, sunt încrezător că vom obține un rezultat bun”, explica antrenorul Raul Fotonea la conferința de presă susținută joia trecută.

Handbaliștii vasluieni au pierdut cu 31 la 38, după un meci în care ardelenii au condus aproape tot timpul, la pauză scorul fiind 12 – 17.

În schimb, fotbaliștii de la CSM, au confirmat așteptările antrenorului Adrian Racoviță care, înainte de debutului primului meci al vasluienilor în liga a III-a credea cu tărie că vor face un meci bun și își vor impune jocul. Astfel, în meciul susținut în deplasare, pe terenul celor de la Aerostar Bacău, echipă cu tradiție la nivelul ligilor 2 și 3, vasluenii au câștigat cu 2 – 1, prin golurile marcate de Sebastian Țîrțîrău, și după ce Vasile Buhăescu a irosit un penalty, mingea lovind bara. Următorul meci al CSM Vaslui va fi tot în deplasare, urmând a întâlni Foresta Suceava, una dintre candidatele la promovarea în liga a II-a. Viitorul adversar a înfrânt în primul meci oficial al sezonului 2023-2024, cealaltă echipă din Vaslui care activează în liga a III-a, Rapid Brodoc. Formația antrenată de Romică Dorin a pierdut cu scorul de 0-2 în meciul disputant pe teren propriu.

Etapa viitoare, Rapid Brodoc va evolua tot acasă, cu Viitorul Darabani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.