Clubul Sportiv Municipal Vaslui, pregătit de noul sezon competițional

Echipele de handbal și fotbal ale CSM Vaslui vor debuta zilele acestea în noile ediții ale campionatelor naționale, având obiective precise pentru noul sezon: locurile 7 – 9, la handbal, și menținerea în liga a III-a, pentru echipa de fotbal. Atleții vasluieni legitimați la clubul municipalității continuă lupta pentru medalii, iar Mirela Lavric pentru calificarea la Olimpiada Paris 2024. Conducerea CSM a anunțat și două noutăți: debutul echipei de baschet U 18 locale în campionatul național și înființarea secției de volei feminin pentru copii de 10-12 ani.

Joi, la sediul Primăriei muncipiului Vaslui, conducerea Clubului Sportiv Municipal Vaslui a prezentat noile obiective pentru următorul sezon competițional și pe antrenorii echipelor la diverse discipline care reprezintă orașul în competițiile naționale. Astfel, directorul Bogdan Cristea l-a prezentat pe noul antrenor al echipei de handbal a CSM, profesorul Raul Fotonea, cel care va conduce lotul în noul sezon și care are ca obiectiv, clasarea pe locurile 7 – 9. „Anul trecut, am fost la un gol de locul 8, pentru a fi apoi nevoiți să jucăm barajul de rămânere în prima divizei. În acest an, dorim să evităm aceste emoții și să ne clasăm undeva la mijlocul clasamentului sau chiar mai sus, dacă se poate”, a anunțat Bogdan Cristea. „Am fost plăcut impresionat de ceea ce am găsit la Vaslui: orașul are un club sportiv foarte bine organizat, am găsit oameni aici profesioniști și, cu multă muncă, atenție și un pic de noroc, putem realiza împreună lucruri frumoase. Am început pregătirile cu un lot echilibrat pe toate posturile, cu 20 de jucători de care sunt mulțumit, iar în iarnă, doar dacă va fi nevoie, am putea face o schimbare. Vasluiul are o echipă mai bună decât în anii anteriori, însă și celelalte echipe s-au întărit, astfel că nu cred că mai putem vorbi de candidate la retrogradare, ci toți adversarii sunt puternici. După meciurile de pregătire pe care le-am avut, e clar că putem bate pe oricine, avem un joc bun, tehnic, și jucători buni. Ne așteaptă un debut de campionat greu, cu două deplasări, urmând a juca în fața propriilor suporteri abia în etapa a 3-a. Avem primul meci la Turda și, deși Vasluiul nu a reușit până acum nici o victorie în fața acestei echipe, sunt încrezător că vom obține un rezultat bun, chiar dacă avem și două probleme de lot, din cauza accidentărilor la antrenamente”, a declarat antrenorul Raul Fotonea. „Trebuie menționat că în sezonul trecut, CSM Vaslui a fost echipa care a avut în lot cei mai mulți jucători localnici. Si în acest an nucleul va fi format din jucători din municipiu sau cel puțin din județ, însă au venit și jucători străini, cu multă experiență, care ne vor ajuta în obținerea de bune rezultate. Avem noroc de o bună pepinieră, cu jucători proveniți de la Liceul cu Program Sportiv, liceu cu care avem o bună colaborare, iar lotul de tineret al CSM cu care ne-am înscris în campionatul național, este format doar din jucători vasluieni”, a adăugat Bogdan Cristea.

Cât privește echipa de fotbal a CSM, recent promovată în liga a III-a, antrenorul Adi Racoviță are ca principal obiectiv menținerea în această ligă și, dacă este posibil, clasarea pe o poziție cât mai superioară. „Suntem în prima serie a Ligii a III-a, cea mai puternică serie, serie care, sezonul trecut, a desemnat promovata în liga superioară, iar CSM Vaslui este singura echipă nou promovată din serie. Lotul actual al echipei este compus în mare parte din jucători cu care am promovat, la care li se adaugă venirile de la altă echipă a Vasluiului, Comstar, și jucători din Bârlad ori Huși care au mai evoluat în această ligă. Am făcut și un stagiu de pregătire la Poiana Stampei, lucru foarte important atât pentru pregătirea fizică, cât și pentru a întări relațiile între jucători și cele între aceștia și antrenor. Avem drept obiectiv menținerea în liga a III-a însă am speranțe la mai mult și, dacă vom reuși accederea în play-off, probabil și obiectivul nostru se va schimba. Dorim să progresăm de la meci la meci, avem toate condițiile în acest sens: bază de pregătire, buget, facilități, toate puse la dispoziție de către municipalitate, astfel că ține doar de noi să obținem rezultatele dorite. În prima etapă, avem o deplasare grea, la Aerostra Bacău, o echipă cu mulți jucători tineri. Sper că vom face un joc bun și vom lua cele trei puncte, având astfel un bun și promițător debut de campionat”, a declarat antrenorul Adi Racoviță.

Si atleții CSM continuă pregătirile și competițiile programate, sportivii, atunci când nu participă la concursuri, fiind zi de zi pe stadion, pe dealuri, în sălile de forță, pregătindu-se. „Lotul de seniori al CSM se bazează pe alergătoarele Mirela Lavric și Magda Bosînceanu, și pe aruncătorul cu ciocanul Andrei Micu, toți trei multimedaliați la concursuri naționale și internaționale. Astfel, Mirela Lavric are drept obiectiv calificarea la Olimpiada de anul viitor de la Paris, una dintre performanțele ei din acest an fiind la doar două sutimi de secundă de baremul de calificare. Din păcate, ea s-a accidentat la Campionatele Naționale, însă acum este în plină recuperare și speră să-și îndeplinească obiectivul propus. Magda Bosînceanu a avut și ea rezultate excelente în acest an, în urma locului 4 obținut la Campionatele Naționale ale României, calificându-se la Campionatul mondial de alergare montană, una dintre cele mai grele discipline atletice, campionat unde a reușit să se claseze pe locul 14, din 96 de țări participante. În prezent, atleta vasluiană se pregătește pentru proba de 3.000 de metri obstacole. Din păcate, la Vaslui nu îi putem oferi prea multe condiții de pregătire, pista de la Stadion, chiar dacă se pot amplasa gardurile necesare, nu are și obstacolul groapa cu apă. Chiar și așa, ea continuă să reprezinte Vasluiul, iar noi, la rându-ne, ne mândrim cu ea și încercăm să-i oferim toate cele necesare pregătirii și obținerii de bune rezultate. Cât despre Andrei Micu, el este același bun aruncător, clasările pe primele două locuri la competițiile la care participă fiind deja o obișnuință pentru el, și, totodată, o dovadă a seriozității cu care se pregătește”, a declarat profesoara Elena Bogos, cea care, alături de Viorica Pintilie, îi pregătește pe atleții vasluieni. Profesoara Bogos a ținut să remarce și pe tinerii alergători „pe care încercăm să-i creștem pentru a le călca pe urme, seniorilor. Este vorba de juniori II și III, cu dublă legitimare CSM și LPS Vaslui, care, cei mai mulți dintre ei, și-au îndeplinit deja obiectivele pentru acest an și care acum, doresc să se autodepășească. Nu doresc să nominalizez pe nimeni, însă, dacă aș face-o, ar fi Laura Antochi, un copil de viitor, cu multe medalii de aur câștigate la competiții de anvergură, o mare speranță a atletismului vasluian”

Directorul Clubului Sportiv Municipal Vaslui, Bogdan Cristea, după ce a mulțumit reprezentantului municipalității, viceprimarul Lucian Braniște pentru susținerea materială, financiară și morală, a anunțat și noutățile: „așa cum am declarat încă de la înființarea acestui club, dorim să punem la dispoziția copiilor, tinerilor și adulților din oraș, posibilitatea de a practica toate disciplinele cuprinse în statutul CSM Vaslui. Pe rând, după ce creem baza necesară, demarăm câte o nouă disciplină, și ne bucurăm atunci când vedem că eforturile noastre se materializează. Astfel, anunțăm bucuroși că baschetul vasluian va avea înscrisă echipă în campionatul național, la nivel de U 18 sau U 17, e o premieră pentru municipiul Vaslui. Din acest an, vom avea și o nouă secție în cadrul clubului. Este vorba de secția de volei feminin, sport în care Vasluiul nu a avut niciodată reprezentativitate la nivel competițional. Vom începe cu copii de 10 – 12 ani, apoi, în funcție de rezultate, ne vom stabili strategia pe viitor”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.