Primarul Bârladului a luat țeapă la întâlnire

Moment comic în activitatea administrației publice bârlădene. Chemat la o întâlnire cu cetățenii, printr-o petiție semnată de 150 de bârlădeni în mediul online, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, s-a prezentat la locul și ora stabilite. Însă la întâlnire nu a venit niciun petiționar, ci doar două femei, din întâmplare.

„Cu părere de rău, anunțăm că întâlnirea cu primarul Dumitru Boroș, solicitată printr-o petiție publică semnată de aproximativ 150 de persoane, nu s-a desfășurat în condițiile așteptate”, a transmis Primăria municipiului Bârlad, pe pagina de facebook, după ce primarul orașului …a luat țeapă la întâlnire.

Edilul se prezentase la întâlnirea solicitată de 150 de locuitori printr-o petiție semnată în mediul online. Primarul a și anunțat, tot în mediul online, că va onora invitația, postând, cu o zi înainte de întâlnire, locul și ora. Petiționarii reproșează însă acum că anunțul a fost făcut numai cu o zi înainte.

„Edilul-șef al orașului s-a prezentat vineri, 23 iunie, la ora și locul anunțate anterior (ora 12.00, Cinema ”Victoria”) însoțit de viceprimarul Ana-Maria Vintilă, Liviu Angheluță, directorul economic al Primăriei Bârlad, Olga Ungureanu, directorul Direcției de Gospodărie Comunală și Locativă, și Cătălin Moraru, șeful Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană”, este varianta povestirii venită din partea municipalității bârlădene.

La locul întâlnii, reprezentanții Primăriei au realizat că mediul virtual trădează realitatea: „Din păcate, din partea cetățenilor au fost prezente doar două persoane. Niciuna dintre domniile lor nu erau semnatare ale petiției, ci au venit la întâlnire după ce au văzut anunțul postat pe pagina de socializare a instituției”.

Petiționarii au reacționat însă la ultimul anunț al Primăriei reproșând că întâlnirea a fost stabilită în pripă, cu numai o zi înainte. Cu toate acestea, nici chiar inițiatorii petiției, care este de presupus că urmăresc activitatea Primăriei și a primarului, nu au aflat sau au ales să nu se prezinte la întâlnire.

Parcă pentru ca povestea să capete și mai multă culoare, în apărarea primarul a sărit chiar soția acestuia, care a comentat: „Nu iau apărarea nimănui, doar fac niște precizări de bun simț. Anunțul a apărut de joi pe pagina Primăriei, la ora 13, toată lumea a fost informată. Nici doamna inițiatoare nu s-a prezentat și nici măcar un semnatar din 150. Poate găseați răspunsul la multe dintre întrebările și nelămuririle dumneavoastră legate de oraș, mai ales că erau prezenți factorii responsabili din Primărie. Sănătate și o zi luminată!”. Petiționarii rămân însă nemulțumiți, chiar dacă sunt conștienți că …„viața e scurtă”. „Petiția a fost la dispoziție (pentru a fi semnată) mai multe zile, iar răspunsul a venit inadecvat. Vă înțeleg că vreți să-i luați apărarea soțului, dar nu vreau să fiu atrasă într-o dispută politică. Viața este scurtă, bucurați-vă de ea!! Vă doresc o zi plăcută!!!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.