Copiii vasluieni, invitați la Atelierul de creație „Sărbători Pascale la muzeu”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui invită copiii cu vârste între 8 și 12 ani să dea startul Sărbătorilor Pascale într-un mod inedit, în cadrul unui Atelier de creație organizat în perioada 10-11 aprilie. „Ne vom relaxa și vom învăța împreună să realizăm un ornament de Paște! Vom socializa și vom fi creativi!”, este sloganul sub care se desfăşoară atelierul dedicat copiilor din municipiul Vaslui, şi nu numai.

În perioada 10 – 11 aprilie, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui organizează Atelierul de creație „Sărbători Pascale la muzeu” dedicat copiilor cu vârste între 8 și 12 ani care vor avea astfel ocazia să învețe diverse meşteşuguri şi a-şi pune în practică creativitatea în realizarea d eornamente specifice Paştelui. Cu sprijinul pedagogului muzeal, cei mici vor învăța să folosească decoupage – tehnica șervețelului și a sforii pentru a realiza ornamente pentru Paște, vor realiza flori cu ajutorul quilling-ului și vor picta ouă și figurine din ipsos. Pentru confecționarea obiectelor decorative se vor folosi materiale naturale și reciclabile, precum flori presate, sfoară, felii de lemn, carton, ață.

La finalul atelierului, copiii vor pleca acasă cu ceea ce au realizat cu multă migală și îndemânare.

Atelierul se va desfășura în perioada 10 – 11 aprilie, începând cu ora 13.00, la sediul muzeului, din str. Hagi Chiriac nr. 2, Vaslui. Înscrierile se fac la sediul Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, până la data de 7 aprilie. Persoana de contact – Ramona Palade, pedagog muzeal.

Taxa de participare este de 30 de lei, reprezentând contravaloarea materialelor folosite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.