În Vaslui s-au măturat și spălat străzile. Prima dată în 2023! Alți primari au finalizat deja curățenia de primăvară

Lucian Braniște, viceprimarul municipiului Vaslui, anunță mândru că societatea de salubrizare a Primăriei a demarat curățenia de primăvară, efectuând prima lucrare de măturat, aspirat și spălat străzile din acest an. Cât despre alte lucrări, abia urmează finalizarea procedurilor de achiziție! Între timp, în multe comune, curățenia de primăvară a fost deja finalizată. E adevărat, comuna Vinderei, spre exemplu, nu are suprafața Vasluiului, dar nici utilajele și forța de muncă a SC Goscom SA…

Recent, Primăria municipiului Vaslui anunța, pe site-ul propriu, startul curățeniei de primăvară: „Ca în fiecare primăvară, Primăria municipiului Vaslui, prin salariații Direcției de Gospodărire Urbană și SC Goscom SA Vaslui, se preocupă de asigurarea curățeniei și păstrarea unui aspect îngrijit al orașului nostru. Rezultatele acestei activități nu pot fi dintre cele mai bune decât cu implicarea tuturor vasluienilor”. Și totuși, într-o postare pe pagina sa de socializare, Lucian Braniște, viceprimarul municipiului Vaslui, declara că abia acum societatea din subordinea primăriei care se ocupă de spațiile verzi, curățenia orașului și alte lucrări gospodărești a demarat curățenia de primăvară. „Odată cu venirea primăverii începem activitățile de gospodărire urbană cu implicarea salariaților SC Goscom SA Vaslui. Este prima lucrare de măturat, aspirat și spălat străzile din anul 2023. Urmează finalizarea procedurilor de achiziție a lucrărilor de reparație și asfaltare străzi, marcaje rutiere precum și de reparat și înlocuit mobilierul urban, după care se va intra imediat la lucru. Să fie cu spor și cu înțelegerea disconfortului care se va crea!”. Deci, practic, în ciuda faptului că în ultima perioadă nu a plouat, iar zăpada, atâta cât a fost, e demult topită, arterele municipiului nu au cunoscut până acum mătura ori periile utilajelor de spălat străzile.

Interesante sunt și comentariile vasluienilor la postarea viceprimarului, cele mai multe fiind un îndemn ca lucrările de măturat, aspirat și spălat străzile să se facă nu doar pe străzile principale, ci și în restul cartierelor, pe întreaga suprafață a municipiului. Sau cine știe, în respectivele zone este valabilă doar invitația făcută pe site-ul primăriei, respectiv acolo curățenia să fie făcută de cetățeni: „Rugăm astfel persoanele fizice, asociațiile de proprietari și agenții economici din orașul nostru să contribuie activ la întreţinerea curăţeniei şi îmbunătăţirea aspectului edilitar al clădirilor, curţilor, împrejmuirilor, căilor de acces, precum şi a străzilor, drumurilor şi zonelor verzi aferente locuințelor individuale, colective sau spațiilor comerciale în care își desfășoară activitatea (…) Suntem convinși că ni se vor alătura și ceilalți vasluieni și vom reuși, împreună, să păstrăm municipiul Vaslui curat pentru noi și generațiile viitoare!”.

La alții primăvara a venit mai devreme

Dacă la Vaslui abia începe, unii primari, gospodari, au terminat deja curățenia de primăvară. Este cazul comunei Vinderei, de la marginea județului, a cărui primar, Ionuț Ghiur, anunța încă de săptămâna trecută: „Încheiem o săptămână productivă pentru angajații serviciului de Gospodărire Comunală Vinderei, care au acționat în satele Vinderei și Gara Talașman pentru curățarea vegetației lemnoase de pe domeniul public și din apropierea rețelelor electrice. Am dat start programului anual de reparație și întreținere a drumurilor, începând cu satul Docani și drumul agricol Brădești-Docani. Am pietruit drumul de acces către bazinul de apă și urmează să pietruim fiecare uliță, stradă, cât și accesul către stația de epurare din satul Docani. Am predat către operatorul SC URBANA SA două mașini de peturi, am curățat și desființat două gropi de gunoi din satul Vinderei. Vom continua în perioada următoare cu branșamentele la sistemul de apă din satul Obârșeni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.