Contracte de peste 60 de milioane lei, semnate la Ministerul Dezvoltării pentru județul Vaslui

Contracte depuse de comunele vasluiene Poienești și Epureni și alte trei contracte depuse de Consiliul Județean Vaslui, toate pentru modernizarea infrastructurii rutiere și modernizarea unui pod, însumând peste 60 de milioane lei, au fost semnate vineri de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, alături de alte  36 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. În același timp, Ministerul a făcut, săptămâna trecută, plăți în sumă de peste 9 milioane lei, reprezentând decontări ale unor lucrări făcute la investițiile în derulare prin PNDL, în județul Vaslui.

Pe lista celor 41 de contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” semnate recent de ministrul Cseke Attila se numără și cel propus de primăria comunei Poienești, „Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în comuna Poienești, județul Vaslui”, în valoare de 10,95 milioane lei, precum și cel având o valoare similară, „Modernizare drumuri de interes local din comuna Epureni, județul Vaslui”, depus de primărie.

La rândul său, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a obținut finanțare nerambursabilă pentru alte trei proiecte, care se adaugă la lista investițiilor deja aprobate. Este vorba de proiectul privind modernizarea unui pod pe DJ 245E, km 2+705, suma alocată în acest sens fiind de 5.828.289,65 lei, și cele privind reabilitarea a două drumuri județene „Reabilitare și modernizare DJ 245 L: DN 24 (Costești) – Puntișeni – Chițcani – Pârvești – Mănăstirea Pârvești”, cu o alocare nerambursabilă de 15.373.905,97 lei, și DJ 244 M: DN 24 – (Crasna) – Albești – Idrici – Roșiești (DJ 244 A), cu o alocare de la bugetul de stat de 17.615.664,90 lei.

Cât privește proiectele finanțate prin PNDL, începute în anii anteriori, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a făcut săptămâna trecută plăți de peste 180 de milioane de lei, pentru decontarea facturilor la obiectivele de investiții, transmise de UAT-uri. În județul Vaslui, suma achitată constructorilor se ridică la peste 9 milioane lei, pentru un număr total de 21 de proiecte aflate în derulare. Cea mai mare sumă, 3,972 milioane lei, au intrat în contul primăriei Rebricea, sume importante fiind decontate și către Tutova, 944 mii lei, CJ Vaslui, 685 mii lei, sau Găgești, 569 mii lei. În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe,o parte dintre acestea fiind deja finalizate ori în stadiu foarte avansat de execuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.