Vasluienii, fruntași la plata taxelor și impozitelor locale

Încă din primele zile ale noului an, contribuabilii din municipiul Vaslui s-au îndreptat către casieriile Serviciului Finanţe Publice Locale pentru a-și achita taxele și impozitele pe 2023 și a beneficia de reducerea de 10% acordată pentru plata integrală a acestor dări. Termenul limită pentru obţinerea acestei reduceri, în cazul plăţii integrale a taxelor și impozitelor către bugetul local al municipiului Vaslui, este 31 martie.

An de an, contribuabilii din municipiul Vaslui se dovedesc a fi buni platnici a taxelor și impozitelor locale, procentul de încasare fiind, în fiecare an, de peste 97%. Colectarea texelor locale este o importantă sursă financiară pentru bugetul municipiului, care, în acest an, la secţiunea venituri, este de 331,6 milioane lei, din care circa 37 milioane de lei provin din taxele și impozitele plătite pe clădirile, terenurile și mijloacele auto deţinute de persoanele fizice și juridice.

Până la această dată, de la cei 50.000 de contribuabili persoane fizice, și 2.000 de contribuabili persoane juridice înregistrate pe ROL-ul municipalității vasluiene, au fost făcute peste 20.000 de plăţi, între care peste 13.000 de contribuabili s-au achitat deja de obligațiile fiscale aferente întregului an. 

Un alt motiv, pe lângă spiritul civic, care-i face pe vasluieni să achite taxele și impozitele locale în prima parte a anului, încă din prima zi a deschiderii casieriilor primăriei, este bonificaţia de 10% acordată celor care achită aceste dări pe întreg anul până la data de 31 martie. În rest, în conformitate cu Codul Fiscal, taxele și impozitele se pot plăti în două tranșe egale, având ca termen de plată 31 martie și, respectiv, 2 octombrie.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar sau prin POS (cu cardul) în următoarele locaţii: Casieria centrală (sediul Primăriei Municipiului Vaslui), str. Spiru Haret, nr. 2; Casieria din incinta Centrului de Resurse pentru Afaceri, str.

Decebal, nr. 16; Casieria din zona Gării, str. Republicii, bl. 363 (fosta casierie a S.C. GAZ EST S.A.); Casieria din zona Cartier, bl. 435 (lângă BRD).

„În vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişee şi în spaţiile de aşteptare, rugăm contribuabilii să opteze pentru achitarea obligaţiilor fiscale prin mijloace electronice de plată: internet banking, respectiv online, prin ghiseul.ro. Asta cu atât mai mult cu cât la același punct de acces în instituție, deci la aceeași coadă, așteaptă și solicitanți către alte servicii ale primăriei, respectiv pentru Direcția de asistență socială, cea de Urbanism, sau pentru Biroul de înmatriculare al vehiculelor”, este apelul făcut de Eugen Boţ, directorul executiv al primăriei municipiului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.