O știre cum nu veți citi vreodată la Vaslui: Un angajat la stat a demisionat revoltat că nu făcea nimic!

O știre fabuloasă face furori azi: un angajat la stat și-a dat demisia, revoltat de faptul că nu făcea nimic la serviciu! Este vorba despre un consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare. În județul Vaslui, cu cei mai mulți angajați la stat și un Consiliu Județean înțesat de consilieri personali, deși se plictisesc, nimeni nu se gândește la un asemenea gest „de onoare”, cum l-a numit bugetarul din Satu Mare.  

O demisie de-a dreptul surprinzătoare face înconjurul țării stârnind runoare astăzi: la Consiliul Județean (CJ) Satu Mare, Ciprian Tișea, consilier în cabinetul vicepreședintelui Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest pentru că se plictisea la serviciu. El spune că de 5 luni, de când a fost angajat la CJ, a fost plătit cu 6.500 de lei/lună, dar nu a muncit deloc. „Demisia mea este în primul rând un act de onoare”, a spus Ciprian Tișea, citat de toată presa românească astăzi. Presa SM.
În Vaslui, județul bugetarilor, o asemenea informație este de-a dreptul fabuloasă, având în vedere că grosul salariaților din județ este dat de bugetari, statul fiind, de departe, principalul angajator. Și, chiar dacă o bună parte dintre salariații la stat se plictisesc prin instituții, un asemenea gest, pe care cel de la Satu Mare, l-a numit, așa cum am văzut, „de onoare” este de neconceput.

În Vaslui, prin instituții ticsite de neamuri și pile, foarte mulți angajați nici nu-și mai aduc aminte când au muncit, când au făcut ceva ultima oară. În schimb, mulți ajung chiar să se laude cu acest lucru, iar o asemenea demisie, motivată de inactivitate, precum cea din Satu Mare, nici nu este de conceput pentru ei.

Numai președintele Consiliului Județean Vaslui are patru consilieri personali, iar cei doi vicepreședinții au și ei câte unul.

„Motivele pentru care formulez prezenta demisie constau în aceea că de la data angajării și până la data formulării demisiei nu mi s-a solicitat să exercit atribuții efective de serviciu, astfel că nu am avut nicio activitate profesionale conform fișei postului, fără a mi se respecta dreptul la muncă”, spune consilierul de la Satu Mare în demisia fără preaviz înregistrată pe 01 februarie 2023. Ciprian Tișea arată, în actul prin care solicită încetarea contractului de muncă, că singura sa activitate era prezența la birou: „În fiecare dimineață, la ora 08, eu îl întrebam pe domnul vicepreședinte ce avem azi pe ordinea de zi/de lucru, iar acesta îmi răspundea că ‘trebuie să stăm și noi pe aici'”

„Atmosfera din antecamera vicepreședinților Consiliului Județean era caracterizată de râsete, de țipete, atmosferă de clacă, de stand-up comedy (…) Tot din lipsă de activitate s-a ajuns să ni se solicite de doamna vicepreședinte ca atunci când intră în birou să ne audă pe fiecare salutând individual, pe rând, sau atunci când bate la ușă, unul dintre consilieri să sară să-i deschidă ușa”, spune fostul bugetar, care continuă: „Cei doi vicepreședinți au recunoscut că nu au ce să ne dea de lucru întrucât nici ei nu au primit atribuții. Mi s-a părut inadmisibil”.

„Așa cum am arătat mai sus, demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.