„Se profită de pe urma necazurilor oamenilor”

„S-a ajuns ca sănătatea oamenilor să fie o afacere, să se profite de pe urma necazurilor oamenilor”, a spus Marcel Gangu, președintele Organizației Județene a PMP Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă în care, alături de Mioara Idriceanu, președinta organizației de femei, și Liviu Matieș, președintele organizației din Vaslui, a comentat ultimele evenimente de pe scena politică, dar și din viața socială a românilor.

„Ne-a surprins plăcut zăpada din această lună, pentru că era și nevoie pentru agricultură și sănătatea oamenilor, însă, ca în fiecare an, autoritățile au fost găsite nepregătite pentru zăpadă”, a spus Marcel Gangu, președintele Organizației Județene a PMP Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă. El a vorbit despre drumurile județene și locale blocate, folosind și exemplu care a făcut din nou Vasluiul celebru: grupul de petrecăreți care a scos o ambulanță din nămeți, în lipsa utilajelor de deszăpezire. „Avem contracte cu foarte mulți bani pentru deszăpezire și nu au loc aceste deszăpeziri”, a mai spus liderul PMP, Gangu amintind situația întâlnită în municipiul Vaslui, unde autorițările au făcut apel la cetățeni și societățile comerciale pentru a da zăpadă, deși există un serviciu care se ocupă de întreținerea curățeniei orașului și calificând acest lucru ca anormal.  

În contextul în care autoritățile locale și județene se află în perioada în care discută bugetele locale, președintele PMP Vaslui și-a exprimat dorința ca acestea să ia cele mai bune decizii. „Este păcat să nu fie atrase fonduri europene, pentru că România contribuie la bugetul Uniunii Europene”, a spus Gangu.

„S-a ajuns ca sănătatea oamenilor să fie o afacere, să se profite de pe urma necazurilor oamenilor”, a spus președintele PMP Vaslui, vorbind despre „jaf la nivel național”. „De abia acum aflăm despre marile afaceri făcute în pandemie”, a spus Ganfu comentând scandalul care îl are în centrul atenției pe fostul selecționer al echipei naționale de fotbal, Victor Pițurcă.

„Neintrarea României în Schengen a fost un fiasco, dar nu trebuie să dăm vina doar pe Austria sau Suedia, trebuie să dăm vina și pe Comisia Europeană și Consiliul European, care au primit Croația, o țară care a intrat în UE de trei-patru ani, și care se află pe ruta imigranților, și nu a primit România, care a cheltuit sume enorme pentru securizarea granițelor”, a spus Gangu, care a vorbit despre activitatea în această privință a președitelui partidului, Eugen Tomac, „cel mai vocal și implicat europarlamentar”, și și-a arătat scepticismul față de aderarea României în viitorul apopiat. „Anul acesta nu se va întâmpla, iar anul viitor este an electoral la nivel european. Vom avea de așteptat, iar pierderile sunt masive”, a concluzionat liderul PMP.

„Legea educației, un moment ratat”

„Nimic nu este transparent, nimeni nu știe ce cuprinde, nicimeni nu știe ce se urmărește”, a comentat Mioara Idriceanu, președinta organizației de femei a PMP actualul stadiu al noii legi a educației. „Se pare că vor să elimine transportul gratuit, Ne întoarcem la abandonul școlar”, a completat ea, adaugând că este foarte probabil ca și această lege, precum multe altele în trecut, să ajungă doar într-un sertar. „Cred că se vrea să ajunge o nație needucată. Nu se vrea să avem tineri pregătiți care să asigure viitorul”, a mai spus Mioara Idriceanu.

Planurile Ministerului Dezvoltării, prin PNRR, de a furniza comunelor vasluiene o asemenea „facilitate” precum „stațiile de încărcare electrică” în condițiile în care în multe comune drumurile se află într-o stare jalnică au fost apreciate ironic, dar și caustic de către Liviu Matieș, președintele organizației municipale Vaslui a PMP Vaslui. „Noi nu avem drumuri, dar implementăm proiecte de milioane de lei pentru stații de încărcare electrică. Stau și mă gândesc dacă nu cumva în spate sunt niște băieți deștepți”, a spus Matieș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.