Varianta de ocolire a Bârladului, ajunsă în faza de asfaltare

A fost turnat primul strat de asfalt pe întregul traseu al Variantei de Ocolire a Bârladului! Anunțul a fost făcut pe 23 ianuarie de către reprezentanții constructorului care a preluat contractul privind execuția lucrărilor la investiția așteptată de bârlădeni de zeci de ani.

Lucrările la varianta ocolitoare a Bârladului au fost preluate, în septembrie 2022, de firma CONCELEX, care anunța deja, la sfârșitul anului, că lucrările au fost executate în proporție de 55%. Ultimul anunț al societății, de la sfârșitul săptămânii trecute, vorbește despre faptul că s-a trecut la asfaltare.

„Am turnat primul strat de asfalt la sfârșitul anului trecut, iar de la începutul anului am lucrat la relocarea unor conducte de apă și am continuat lucrările de structură pentru poduri și podețe”, au precizat reprezentanții CONCELEX pe pagina de socializare a firmei.

La finalul lucrărilor de execuție, noul tronson va fi conectat la infrastructura existentă, cu profil de drum național, permițând devierea traficului de tranzit în exteriorul localității.

Acesta va avea o lungime totală de 11,281 kilometri, o lățime platformă de 10 metri, 4 poduri, 3 pasaje, 4 intersecții, 24 de podețe și două parcări de scurtă durată.

Varianta de ocolire a Bârladului este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est, ce se desfășoară între DN 24, la intrarea în Barlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la finele lui decembrie 2020 cu mai mult de 3 milioane de lei. Din total, 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (136.514.287,24 lei), iar 15% este cofinanțarea beneficiarului (24.090.756,56 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.