„Bârlădenii păstrează un loc special în inima lor pentru Unirea Principatelor României”

„Bârlădenii păstrează un loc special în mentalul colectiv pentru Unirea Principatelor Române”, este convins deputatul Mihai Botez, astăzi, de „Ziua Unirii Mici”, cu atât cu cât „un fiu al orașului”, Alexandru Ioan Cuza, „a jucat un rol esențial în înfăptuirea acestui eveniment, ce s-a dovedit fundamental pentru existența statului român modern”.

Cu toate că este convins că un personaj anume, „fiu al orașului” Bârlad, Alexandru Ioan Cuza, „a jucat un rol esențial în înfăptuirea acestui eveniment, ce s-a dovedit fundamental pentru existența statului român modern”, de „Ziua Unirii Mici”, deputatul USR de Vaslui Mihai Botez vorbește, într-o postare pe pagina sa de socializare, despre „cei care nu se găsesc astăzi în cărțile de istorie, dar care au contribuit inevitabil la succesul unirii”.

„De multe ori văd oameni care sunt descurajați că gesturile mici pe care le fac nu sunt suficiente sau poate chiar inutile. Poate și voi v-ați întrebat vreodată dacă ajută să faceți o acțiune sau să acționați într-un anume fel. Alexandru Ioan Cuza, la momentul unirii, a fost susținut de o întreagă elită intelectuală, o elită care a diseminat mesajul către societate, o societate care a contribuit inevitabil la reușita evenimentului. Mai mult, unirea a presupus un întreg efort administrativ, susținut, în mod evident de mii și mii de oameni care, de cele mai multe ori, și-au îndeplinit rolurile cu sârguință”, scrie parlamentarul.

„Aveți încredere în pașii mici pe care îi faceți, având conștiința că fiecare eveniment istoric major a avut ca fundament sute și mii de decizii ale unor oameni despre care istoria astăzi nu mai vorbește.

Un pas mic în direcția bună a unei destinații îndepărtate este întotdeauna mai bun decât a rămâne pe loc”, este mesajul transmis de parlamentar, originar din Bârlad, astăzi, când românii aniversează 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.