Bugetul municipiului Vaslui, în dezbatere publică

Până pe 20 ianuarie, bugetul municipiului Vaslui pe anul 2023 se află în dezbatere publică putând fi consultat pe site-ul primăriei. Vasluienii care au propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare le pot trimite pe adresa Primăriei municipiului Vaslui.

Primăria Vaslui a pus în dezbatere publică bugetul municipiului pe anul 2023. Potrivit repartizării sumelor, totalul cheltuielilor se ridică la 402 milioane lei, în vreme ce veniturile sunt de 315 milioane lei. Diferența de 87 de milioane este acoperită din excedentul provenit din execuția bugetului pe anul trecut.

Pe capitole, pentru funcționare au fost alocați 160 milioane de lei, iar pentru dezvoltare 242 milioane lei. 

Poate cel mai important segment al documentului pentru vasluieni este cel al invesițiilor, printre care se regăsesc extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice pe străzile Lacurilor și Ceramica, extinderea rețelei de canalizare pluvială zona străzilor Valentin Silvestru – Ștefan Procopiu, modernizarea sistemului de iluminat public din Vaslui.

Lucrările de modernizare prevăzute pentru cele două piețe agro-alimentare din oraș sunt destinate obținerii autorizațiilor de securitate la incendiu.

În domeniul educației, din buget vor fi finanțate lucrări de reparații la liceele „Mihail Kogălnicenau” și „Ion Mincu”, și studii de fezabilitate la Liceul cu Program Sportiv pentru un teren sintetic de fotbal, la Școala „Dimitrie Cantemir” pentru construcția unui gard, iar la Școala „Constantin Parfene” pentru construcția unei săli de educație fizică.

Vor fi modernizate o serie de străzi precum D. Cantemir, Delea, Col. I. Rebegea, Col. Tr. Oncescu, G-ral M. Cerchez, Col. A. Budeanu, Lt. Maj. Dumitru Curta, strada Filaturii și străzile din suburbiile Brodoc, Moara Grecilor și Viișoara.

Pe lista investițiilor figurează și construcția bazei sportive pe strada Hușului, construcția unei noi creșe în municipiul Vaslui, achiziția a două microbuze, lucrări de utilități la bazinul de înot olimpic și modernizarea unor străzi din Vaslui și din Brodoc, Moara Grecilor, Viișoara.

Printre investiții figurează și studii de fezabilitate, precum cele pentru parcarea cu plată de pe strada Ștefan cel Mare, studiu de fezabilitate privind parcare pe strada Mareșal Constantin Prezan, studiu de fezabilitate privind cale de acces pentru racordarea cartierului Filaturii în strada Ștefan cel Mare.

Sunt curpinse în bugetul pe anul acesta și proiecte de anul trecut ca cel privind achiziția băncilor SMART, de reamenajare a sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” (inclusiv proiectare) sau cel care vizează construirea unei Cantine sociale – Centru rezidențial persoane fără adăpost (adăpost de noapte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.