Concert în Centrul Civic, de Ziua Națională

Joi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Consiliul Județean, Primăria Vaslui și Centrul Creației Populare organizează, începând cu ora 14.00, un spectacol folcloric în Centrul Civic al municipiului Vaslui al cărui ca de afiș este orchestra „Rapsodia Vasluiului”.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, joi, 1 decembrie, Consiliul Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui, alături de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui vor organiza, în Centrul Civic al municipiului Vaslui, un spectacol folcloric.

Momentele artistice vor fi precedate, începând cu ora 10.00 de manifestări oficiale în care va avea loc salutarea drapelului de luptă de către o gardă militară, intonarea imnului național, primirea oficialităților și prezentarea onorului.

De la ora 10.05 de va oficiat serviciul religios, urmat de alocuțiunea „Semnificația Zilei Naționale a României – 1 Decembrie”, susținută de prof. univ. dr. Ionuț Nistor, de la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, și alocuțiuni ale oficialităților. De la ora 10.40 vor avea loc depuneri de coroane și jerbe de flori, pentru ca, de la ora 11.00, să se desfășoarea defilarea și prezentarea onorului de către garda de onoare.

Spectacolul folcloric va debuta la ora 14.00 cu Ansamblul „Ștefan Vodă” și Tudor Ungureanu, urmat de Grupul „Rândurile” de la Muntenii de Sus. Apoi pe scenă va urca Grupul „Cimpoierii” din Perieni și artiștii populari Igor Cuciuc, Ioana Căpraru și Ion Palade. Spectacolul se va încheie cu evoluția Orchestrei „Rapsodia Vasluiului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.