„PMP este într-o creștere fără precedent”

După Conferința județeană de alegeri în care membrii de partid au umplut până la refuz sala de ședințe a Centrului de afaceri, Organizația Județeană, cu noua sa conducere, a tras linie și a ajuns la concluzii îmbucurătoare. „PMP este într-o creștere fără precedent”, a spus președintele Marcel Gangu, vicepreședintele Corneliu Bichineț arătând că acest lucru se datorează modului serios în care partidul înțelege să facă opoziție, dar și oamenilor partidului.

220 de membri de partid cu drept de vot, din cei 247 prezenți, și-au ales conducerea Organizației Județene pe 12 noiembrie, eveniment la care a fost prezent, cu mesaje mobilizatoare chiar președintele național al partidului Eugen Tomac.

„La nivel național, PMP este într-o creștere fără precedent, având un culoar de dreapta foarte bun, pentru că PMP face opoziție chiar dacă nu este în Parlamentul România, dar este în Parlamentul European”, a spus președintele Organizației Județene a PMP, Marcel Gangu.

Aleasă la Conferința județeană de alegeri în funcția de secretar executiv, iar cu o săptămână înainte președintă a Organizației de femei a PMP Vaslui, Mioara Idriceanu a apreciat creșterea partidului pe acest segment: „Organizația de femei la nivel județean este o organizație puternică, cu femei muncitoare și dedicate acestui partid. Căutăm să întărim organizația”, a spus ea, arătând că partidul are deja organizații puternice și bine închegate, inclusiv în mediul rural, subliind faptul că a fost impresionată de organizațiile din municipiul Huși și orașul Negrești.

Vicepreședintele Corneliu Bichineț a vorbit despre situația economică și cea politică din țară, pe cea economică apreciind-o drept „o dramă contemporană”: „Întraga umanitate este în recesiune”. „Rostul unui partid de opoziție, așa cum este PMP, este de a veni cu soluții, dar și de a stingmatiza ceea ce nu face bine guvernul”. Liderul PMP Vaslui a criticat în termenii cei mai duri modul în care au tratat partidele de la guvernare problema creșterii pensiilor, apreciind că, prin creșterea de 12,5% decisă recent, s-a încălcat Legea Pensiilor. „Cunosc foarte bine Legea Pensiilor, pentru că sunt unul dintre oamenii care au lucrat la elaborarea sa ca membru al Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților. Legea Pensiilor spune că pensiile se măresc atât cât este inflația, iar inflația este acum de 16%, plus 35% din mărirea salarială medie pe țară. Dă 21%”, a tranșat Bichineț, care a apreciat că „dacă le-ar fi majorat pensiile cu 21%, ar fi fost cât de cât uman”. „Pensionarii români sunt singurii din istoria umanității care au plătit întreaga datorie externă a unei țări. Când a fost împușcat Ceaușescu țara noastră nu mai avea nicio datorie, dar aveam de încasat patru-cinci miliarde de dolari care nu au mai ajuns niciodată în visteria țării”, a spus Bichineț.

„Dorința noastră este să transmitem un mesaj celor care iubesc România, care sunt naționaliști, care țin la tot ceea ce este românesc să ni se alăturile”, a spus vicepreședintele PMP Vaslui.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.