Mai buni în postul Crăciunului?

Este bine știut faptul că românii – cel puțin unii români – cred în puterea tămăduitoare a posturilor. Este vorba despre acele perioade în care renunță la mâncarea „de frupt” și, poate, se roagă mai mult. Dar oare aceasta să fie esența acestor perioade? Asta își dorește, în primul rând, Dumnezeu de la noi, muritorii? Aici intervin unele divergențe între religioși și credincioși, dar povestea e amplă și lungă.

Zilele trecute, în post, când se presupune că am fi mai buni, mai toleranți, mai iertători, mai iubitori, un vasluian s-a descotorosit de, aproape sigur, singura ființa care nu și-ar părăsi ori trăda vreodată stăpânul, și anume câinele din bătătură.

O biată cățea, care tocmai fătase cinci puișori, a fost dusă de acasă de către stăpânul său și lăsată în marginea unei păduri, fiind sortiți astfel cu toții unei morți sigure, din cauza foamei și a frigului.

Cățeluța a fost abandonată, cu tot cu cușcă, pe un drum prea puțin frecventat de la ieșirea din satul Băcăoani, pe drumul ce duce spre satul Mânjești, aproape de acest drum, dar totuși destul de departe pentru a fi zărită de trecători sau oamenii care ar putea să-i dea ceva de mâncare.

În mod sigur, cele șase biete animale au nevoie urgentă de ajutor pentru a putea supraviețui. Cu atât mai bine ar fi dacă s-ar găsi cineva care să aibă nevoie de ei și să-i ia în gospodărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.