Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin în autogara Transurb

Mâine, marți, 22 noiembrie 2022, începând cu ora 09:00, femeile din județul Vaslui își vor putea face screening gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin.

Testarea se face în cadrul proiectului Oncoprev – „Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin” susținut de Lions Club Vaslui și Crucea Roșie Vaslui. 

Caravana Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași se va afla marți, 22 noiembrie 2022, de la ora 09:00, în Autogara Transurb, unde va efectua gratuit testul Papanicolau tuturor femeilor care doresc, indiferent dacă sunt asigurate sau neasigurate.

Cancerul de col uterin reprezintă a patra cauză de cancer la femei la nivel mondial și este principala cauză de mortalitate la femeile de vârstă activă, între 15 și 45 ani.

România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidență și mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, provocat în proportie de 99% de infecția cu HPV (Human Papilloma Virus).

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Vaslui, la sfârșitul anului trecut în județ existat 919 cazuri. În 2021, în județul Vaslui s-au înregistrat 48 de cazuri noi de cancer de col uterin și 22 de decese cauzate de această formă de cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.