Dumitru Buzatu la lansarea Programului Regional Nord-Est 2021-2027: „E foarte important, răspunde unei nevoi presante de dezvoltare”

Prezent, în calitate de președinte în exercițiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, președintele Consiliului Județean Vaslui a apreciat conferința de lansare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027 ca un moment important pentru că, după 3 ani în care finanțările s-au diminuat substanțial, banii europeni au reânceput să apară.

„După perioada de secetă de aproape trei ani când finanțările au cam dispărut, iată că anul acesta au început să reapară”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, în cadrul Conferinței de lansare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027 care are loc la Piatra Neamț.

Dumitru Buzatu a participat la eveniment în calitate de președinte în exercițiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Conferința regională de lansare a Programului „Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord-Est pornește la drum” a fost organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și a reunit reprezentanți la nivel înalt ai Comisiei Europene, ai Guvernului României, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Autorității de Management pentru PR Nord-Est, dar și potențiali beneficiari cărora li se adresează oportunitățile de investiții din perioada 2021-2027.

Obiectivul general al noului Program este stimularea unei dezvoltări echilibrate bazate pe un proces de creștere economică inteligent, durabil și incluziv, care să conducă la creșterea calității vieții și reducerea decalajelor de dezvoltare intra și inter-regionale.

„Nu știu dacă e istoric, dar e un moment foarte important, fiindcă răspunde unei nevoi presante de dezvoltare, în special în zonele acestea periferice ale sistemului capitalist. Să nu ne înșelăm cumva că suntem în centru. Nevoia aceasta este sub toate aspectele și în toate domeniile. De aceea, așa cum a fost conceput programul, răspunde în mare parte la aceste nevoi, după perioada de secetă de aproape trei ani când finanțările au cam dispărut. Iată că anul acesta au început să reapară. Avem de a face și cu programele naționale care urmează să se deruleze alături de cele cu finanțare europeană. Tuturor vă doresc mult succes”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Programul regional 2021-2027 este structurat pe 8 priorități și are o alocare financiară de 1,75 miliarde euro. Vor fi finanțate proiecte pe infrastructură rutieră, inovare, digitalizare, turism, mediu, mobilitate urbană, educație și asistență tehnică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.