Mihai Botez, deputat USR: „Deputații PSD-PNL de Vaslui au votat pentru pensii speciale”

Fiecare fost parlamentar primește 1.500 de lei pentru fiecare mandat complet, în limita a trei mandate. Practic un punct de pensie pentru fiecare mandat”, spune deputatul USR de Vaslui Mihai Botez acuzându-i în special pe deputații PSD de Vaslui Eduard Popica și Adrian Solomon că au mințit atunci când au spus că aceste pensii, pentru foștii parlamentari, nu se mai plătesc.

Bugetul Camerei Deputaților, aprobat de camera inferioară a Parlamentului luni, cuprinde o sumă anuală de 35.000.000 lei pentru „îndemnizațiile pentru limită de vârstă” ale foștilor parlamentari. Este vorba, deci, despre șapte milioane de euro pentru pensii speciale.

Deputații USR s-au opus, în schimb, așa cum acuză deputatul de Vaslui al USR Mihai Botez, parlamentarii vasluieni ai PSD și PNL au votat „pentru”. Ba mai mult, Botez îi acuză pe deputații PSD Eduard Popica și Adrian Solomon că au mai și mințit susținând că pensiile speciale pentru foștii parlamentari nu se mai plătesc. „Deputații PSD de Vaslui, Eduard Popica și Adrian Solomon, au susținut săptămâna trecută că aceste pensii nu se mai plătesc. Bugetul adoptat ieri (luni – n.r.) ne arată că suma lunară poate susține plata unei pensii speciale medii de 3000 de lei pentru peste 900 de parlamentari. Fiecare fost parlamentar primește 1.500 de lei pentru fiecare mandat complet, în limita a 3 mandate. Practic un punct de pensie pentru fiecare mandat”, a declarat Mihai Botez.

Deputatul USR arată că votul electronic arată că toți deputații PSD-PNL de Vaslui au votat pentru aceste pensii speciale.

„Eduard Popica a mai mințit săptămâna trecută și referitor la faptul că PNRR este secret. De fapt, este la o căutare de Google distanță. În apărarea minciunilor lui Eduard Popica a ieșit rapid și Adrian Solomon. În fapt, cei doi mint cu nerușinare legat de ambele subiecte. Chiar liderul de grup PSD a recunoscut că pensiile speciale ale parlamentarilor se află în plată. Sper ca Popica și Solomon să aibă decența să tacă pe acest subiect, dat fiind faptul că au mințit cu nerușinare”, a mai spus Botez.

„USR este singurul partid care a susținut constant eliminarea tuturor pensiilor speciale. Mai multe proiecte sunt tărăgănate, doar pentru ca aceste beneficii să fie păstrate pentru foștii colegi ai parlamentarilor PSD-PNL”, a acuzat liderul USR Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.