Cumul de infracţiuni în încercarea de a transporta un autoturism radiat în R. Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Albiţa  efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat  în trafic  conducând un autoturism neîmatriculat şi care a eludat controlul de frontieră, trecând fraudulos frontiera de stat, pentru a-şi transporta autoturismul “pe roţi” în R. Moldova.

În ziua de 19 septembrie a.c, în jurul orei 19.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 46 de ani, conducând un autoturism marca Lexus, cu număr de înmatriculare specific Germaniei.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autoturismului în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania începând cu data de 17.09.2022.

În momentul în care i-a fost adus la cunoştinţă faptul că autoturismul este radiat din circulaţie şi că urmează să fie cercetat penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, bărbatul a plecat către R. Moldova, fără ca formalităţile de control să fie îndeplinite, documentul de identitate şi actele autoturismului rămânând în posesia poliţistului de frontieră aflat la control.

Imediat a fost urmărit de o autospecială a Poliţiei de Frontieră Române care l-a interceptat la intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei Leuşeni, ocazie cu care bărbatul a fost informat că va fi cercetat penal şi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat prin ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României.

Persoana a revenit la controlul de frontieră, fără autoturism, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat prin ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:              

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ IAŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.