Cetăţean din R. Moldova cercetat penal pentru o carte de identitate falsă descoperită asupra lui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă.

În data de 17 septembrie  a.c., în jurul orei 16.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, înmatriculat în R.Moldova, un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 25 de ani. 

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care asupra bărbatului a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române care avea aplicată fotografia acestuia, dar cu alte date de identificare.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.  

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, prin intermediul unei persoane cunoscute pe internet, ale cărei date nu le cunoaşte, contra sumei de 100 de euro și că urma să folosească documentul pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:              

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ IAŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.