Primarul din Șuletea cere imperios ministrului de Interne schimbarea șefului de post „iresponsabil”

Primarul din Șuletea s-a supărat foc pe șeful de post din comună, astfel că i-a scris ministrului să-l schimbe de urgență. Nu este responsabil, își bate joc de oameni, nu este de găsit la post, merge cu mașina poliției în bermude, tricou, șapcă și adidași. Acestea sunt câteva dintre acuzațiile edilului, dar ce a pus capac a fost absența șefului de post la început de an școlar, dar mai ales faptul că șantajează primarul și angajații instituției.  

După 10 ani de conlucrare extrem de dificilă și defectuoasă cu șeful de post din comună, pe primarul din Șuletea, Ciprian Tamaș, l-a răzbit: nu mai poate suporta, nici el, nici locuitorii comportamentul polițistului, astfel încât a decis să-i scrie ministrului de Interne.  

Stimate domnule Ministru de Interne, Lucian Bode! Comuna Șuletea are nevoie de un Șef de Post responsabil, domnule Ministru!”, își începe primarul scrisoarea către ministru.

„Trebuie să ne credeți, domnule Ministru, că efectiv ne-am săturat să fim bătaia de joc a acestui om care a fost orice, numai polițist nu a fost pentru comuna noastră! Ne-am săturat să fie de negăsit atunci când este de serviciu! Nici măcar la telefon nu poate fi găsit…chiar dacă în dotare are și o cartelă de serviciu!

  • am săturat să văd oameni batjocoriți de acest lucrător al Poliției Române atunci când este căutat la post pentru a li se completa un simplu formular în vederea întocmirii cărții de identitate și este de negăsit!”, își începe primarul Tamaș șirul de reproșuri la adresa comportamentului polițistului, care pare nesfârșit.

Ciprian Tamaș spune că polițistul șef din comună nu este niciodată de găsit la Postul de Poliție, „De ce locuitorii comunei noastre trebuie să aibă un astfel de tratament batjocoritor din partea acestui funcționar?”, îl întreabă primarul pe șeful cel mare al polițistului din comună.

Edilul din Șuletea îi povestește șefului de la Interne cu năduf că șeful de post nu a fost prezent nici la deschiderea anului școlar.

„Am avut așteptări ca șeful de post, care era de serviciu, să vină la festivitate, cum, de altfel, era normal și firesc! La evenimentul nostru a participat și un parlamentar al României, care m-a și întrebat cum de nu este prezent niciun reprezentant al Poliției Române. Cred că am fost singura comună din România unde, la deschiderea anului școlar nu am avut niciun polițist prezent!”.

„Ieri, domnul șef de post, fără nicio jenă, s-a prezentat la primărie să ne instruiască șoferii de pe microbuzele școlare echipat pentru orice altceva, dar numai pentru ceea ce avea de gând să facă, nu! Ce autoritate mai are acest polițist în fața oamenilor dacă conduce mașina Poliției îmbrăcat în bermude, tricou, o șapcă pe cap și adidași în picioare? Și acest incident se întâmplă mai mereu! Când ne aduce corespondența specială la primărie, de cele mai multe ori vine civil… De ce își bate joc de instituția statului, domnule Ministru?”, îi scrie Ciprian Tamaș ministrului Lucian Bode.

Primarul îi transmite ministrului că angajatul din subordinea sa care lucrează în Șuletea pleacă de la post la ora 12, iar cel ami târziu la ora 13. „Am 10 ani de când sunt primarul acestei comune și am tot sperat că va înțelege că ceea ce ar trebui să facă, nu face pentru mine, ci face pentru oameni! De asta este plătit! Să fie la dispoziția cetățenilor …cum, de altfel, sunteți și dumneavoastră, și eu, și colegii mei, și colegii săi polițiști!”, spune primarul, care îi povestește ministrului cum șeful de post a făcut de poveste și rușine comuna când, cu ani în urmă, a parcat mașina Poliției în față Primăriei, nu a asigurat-o și mașina a luat-o la vale oprindu-se într-un șanț. „Tot pe prima pagină a ziarelor și a televiziunilor centrale a fost și atunci când, domnul Șef de post, îmbrăcat în Moș Crăciun, a făcut șpagatul pe mașina Poliției din dotare”, mai spune primarul.

Și mai grav este că șeful de post a trecut la amenințări și șantaj, așa cum spune primarul: „A spus șoferului nostru de pe microbuzul școlar că, dacă voi publica vreo poză sau vreo filmare (cu această atitudine sfidătoare a sa), atunci va ieși în stradă și va fi cu adevărat polițist. Dar doar pentru noi …cei de la primărie! Faptul că i-a spus că ne va pune la punct pe toți, m-a determinat să ripostez! Șantajul său ieftin nu mă înspăimântă chiar deloc!”. 

„În al 12-lea ceas, am încredere că veți solicita șefilor săi superiori să dispună cercetări și să ia o hotărâre. Iar, prin soluția dată, să ni se dea și nouă șansa să avem un Șef de post responsabil!”, astfel își încheie scrisoare primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș, către Lucian Bode, ministru de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.