Primarii au abordări diferite: Vinderei – nicio zi a comunei, Șuletea – două zile ale comunei

Primarii vasluieni au abordări diferite ale perioadei pe care o parcurgem: pe când cel din Vinderei a anulat Ziua comunei din cauza problemelor financiare cauzate de secetă, la Șuletea primarul a decis că șuleștenii vor avea două zile ale comunei. „La noi e bine, să-i mulțumim lui Dumnezeu că nu ne confruntăm cu probleme grave la acest capitol!”, spune primarul Ciprian Tamaș.

Primarii vasluieni abordează diferit perioada dificilă pe care comunele o traversează. Din cauzaa secetei prelungite și a cheltuielilor pe care aceasta le-a adus primarul Ionuț Ghiur a decis că anul acesta Ziua comunei nu va mai avea loc. „Primăria Vinderei nu va organiza ziua comunei din lipsa resurselor financiare.Toate resursele financiare disponibile vor merge către investiții, în special la branșamentele de apă din satele Docani,Valea Lungă-Talașman și Obârșeni, unde datorită secetei prelungite, fântânile au secat și, în anumite zone, populația nu are apă sau o aduce de la distanțe foarte mari”, le-a transmis primarul locuitorilor.

La Șuletea situația este cu totul alta, iar primarul și locuitorii încă își mai permit să se bucure …de viață: condițiile, calendaristice, de această dată, au făcut ca în localitate primarul să nu organizeze o singură zi a domunei, ci două. „Am hotărât ca, anul acesta, datorită faptului că Ziua Comunei va cădea luni, să începem de duminică, de pe 14 august!”, spune primarul Ciprian Tamaș.

Primarul știe însă că situația nu este cea mai bună în județ, dar îi mulțumește lui Dumnezeu că seceta a ocolit comuna sa. „Știm cu toții că trecem zile nu tocmai plăcute, că seceta ne-a creat greutăți și că, în aceste zile fierbinți, nu ne este deloc ușor! Să ne uităm în jurul comunei noastre, în județ, în țară și chiar în lume și să vedem ce probleme întâmpină oamenii datorită lipsei apei! La noi e bine, să-i mulțumim lui Dumnezeu că nu ne confruntăm cu probleme grave la acest capitol! Avem apă, dar să știți că se fac eforturi mari să fie apă în aceste zile caniculare în fiecare casă, zi de zi, 24 din 24, în fiecare sat! Echipa este mereu pe baricade și pe această cale le mulțumesc colegilor mei!”, le transmite edilul șuleștenilor.

„De asemenea, să îi mulțumim Bunului Dumnezeu că avem pace! Nici nu suntem conștienți cât de important este să avem pace! Copil fiind, auzeam des bătrânii spunând când se despărțeau: „Hai noroc și pace să ne dea Dumnezeu!”…abia acum înțeleg acele cuvinte!”, mai scrie primarul pe grupul de facebook al comunei.

Ciprian Tamaș transmite că, chiar și în aceste condiții grele, s-a gândit la organizarea Zilei comunei, la „Ziua șuletenilor de pretutindeni”, și a decis, împreună cu cei din Consiliul Local, să organizeze două zile. „Astfel, duminică, 14 august, vom participa dimineață la Sfânta liturghie! Aici vom sărbători și voi avea bucuria să fiu naș câtorva cupluri care vor sărbători Nunta de Aur și Nunta de Argint! Apoi, împreună vom merge la primărie și vom sfinți sediul Primăriei și sediul Căminului Cultural. Începând cu ora 16, la Teatrul de Vară din Șuletea, vom începe distracția! Vor urca pe scenă copiii noștri talentați din Șuletea și din împrejurimi! Seara va continua cu un frumos bal, până la ora 24.⁰⁰! A doua zi, pe 15 august dimineață, vom merge din nou la Sfânta liturghie! Începând cu ora 16.⁰⁰, sub coordonarea maestrului Florin Leonte, șeful formației Policrom Vaslui, vor urca pe scenă interpreți zonali și doi interpreți renumiți din România și din Republica Moldova! Numele vi le voi dezvălui mai aproape…să fie o surpriză plăcută! Formația Policrom va continua până târziu …iar seara se va termina cu un frumos și spectaculos foc de artificii! Așadar, vă așteptăm cu mult drag acasă! Nu uitați, 14-15 August, sunt zile special gândite pentru dumneavoastră!”, le transmite primarul Ciprian Tamaț șuleștenilor de pretutindeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.