Municipiul Vaslui, tot mai aproape de a deveni „Capitala Tineretului din România”

Echipa de tineri care lucrează pentru ca Vasluiul să obțină titlul de „Capitala Tineretului din România” a anunțat că municipiul reședință de județ a intrat în finala cursei pentru această desemnare.

„Vaslui a intrat în finala cursei pentru titlul de „Capitala Tineretului din România”, alături de Ploiești și Oravița! După lungi zile de lucru, ședințe, discuții și un draft bine pus la punct, a venit și răsplata: un loc printre finaliști”, anunță echipa detineri care lucrează pentru această desemnare.

„Cu ce ne-am ocupat până acum? Încă din prima zi ne-am arătat deschiși oricui a dorit să contribuie la atingerea acestui scop comun: ONG-uri, școli, antreprenori, instituțiile orașului, indiferent de culoarea lor politică. Am anunțat public candidatura, am propus un parteneriat de colaborare între Consiliul Local și Consiliul Județenea, care s-a și confirmat prin vot, am depus draftul și ne-a fost confirmată eligibilitatea”, au scris aceștia pe pagina de socializare a proiectului.

Ei anunță că nu se vor opri aici, având o viziune pe trei ani, „ceea ce înseamnă cel puțin două candidaturi, dar mai ales constituirea unei Federații de Tineret care să ducă tot ceea ce va deriva din acest program și mai departe”.

„Reamintim că nu urmărim să construim doar festivaluri și activități de-o vară. Vrem să oferim înapoi comunității vasluiene, în primă fază prin Capitală, ceea ce tinerii de aici oferă deja de ani de zile întregii țări și Europei: creativitate, umanitate, ambiție și profesionalism”, mai spun ei.

Tinerii care lucrează la acest proiect spun că au fist susținuți de tiți politicienii vasluieni, care au cooperat în acest deziderat.

„Însă provocarea majoră abia acum începe. Suntem în finală! Acum încep deciziile cele mai dificile. Niciodată culoarea politică nu a contat mai puțin în istoria postdecembristă a orașului nostru. Așteptăm și oferim și mai mult curaj, cât mai multă asumare! Noi, tinerii din spatele acestei inițiative, vă provocăm pe toți: hai să facem istorie!”, spun cei care se autointitulează „Echipa Capitalei”.

La începutul lunii mai, Primăria municipiul Vaslui a anunțat că orașul va candida pentru titlul „Capitala Tineretului” în anul 2024. Într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Vaslui, reprezentanţii instituţiei au menţionat că sprijină tinerii din municipiu pentru participarea în competiţia naţională „Capitala Tineretului”: „În premieră pentru tinerii din Vaslui, există iniţiativa prin care se doreşte obţinerea titlului „Vaslui – Capitală a Tineretului din România” pentru anul 2024. A fost lansat proiectul #întinerEŞTIcu care dorim să participăm la această competiţie. Proiectul „Vaslui – Capitala Tineretului din România”, oraş candidat pentru anul 2024 are un start reuşit. Echipa de tineri care lucrează la proiect deţine resursele necesare pentru a ajunge cu activitatea la final. Suntem alături de ei şi îi asigurăm de tot sprijinul pentru depunerea aplicaţiei şi pentru desfăşurarea activităţilor în anul 2024, dacă evaluarea ne va indica pe noi câştigători”.

Capitala Tineretului din România este un program naţional destinat tinerilor, în cadrul căruia autorităţile locale colaborează cu organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret şi cu mediul privat, punându-i pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.