Liderii AUR au dorit să afle „Ce vor românii” la Vaslui

În cadrul unei caravane care a început la Vaslui, luni, 11 iulie, și se încheie duminică, 20 iulie, la Galați, liderii AUR, în frunte cu Cladiu Târziu, copreședinte, au dorit să afle „Ce vor românii”, cum se numește inițiativa lor politico-socială mai puțin obișnuită. La Vaslui copreședintele AUR a constatat că românii de aici își doresc locuri de muncă, educație mai bună, ca și un sistem de sănătate asemenea și ca cei plecați afară să se poată întoarce alături de ai.

„Românii din Vaslui, unul dintre județele țării care îngroașă considerabil rândurile diasporei, au nevoie de măsuri concrete pentru a crea un mediu prielnic vieții, locuri de muncă, un nivel de educație comparativ cu cel european și un sistem de sănătate care să trateze, nu să omoare. Vor ca rudele și apropiații lor să se întoarcă în țară și că țara în care se întorc să le fie casă.

Toate nevoile vasluienilor vor fi transpuse în întrebări și interpelări parlamentare adresate membrilor guvernului și vor reprezenta subiectul proiectelor de lege inițiate de parlamentarii AUR”, a scris Claudiu Târziu, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), după întâlnirea pe care a avut-o cu vasluienii duminica trecută, în cadrul caravanei „Ce vor românii”.

Prin această inițiativă politico-socială mai puțin obișnuită pentru mediul politic românesc (în care, odată ajunși parlamentari politicienii se rup pe deplin de electorat, cărora le mai oferă cel mult „privilegiul” de a-i privi la televizor și citi prin ziare), liderii AUR au dorit să se întâlnească cu reprezentanții societății civile, mediului de afaceri și intelectualității locale, invitându-i la discuție.

Caravana a debutat pe 11 iulie la Vaslui, de unde liderul Claudiu Târziu a plecat la Iași, iar apoi la Botoșani, pentru ca pe 20 iulie să se încheie la Galați. Vizate sunt, deci, județele Moldovei, zona care este, așa cum se știe, una cu grave probleme socio-economice și mult rămasă în urmă din punct de vedere al dezvoltării și infrastructurii. „Nu trebuie să fie membri ai AUR, nici să fie simpatizanți ai noștri, ci e suficient să aibă aceleași valori: familia, națiunea, credința și libertatea”, au spus cei de la AUR despre partenerii lor de descuții din cadrul întâlnirilor caravanei.

La Vaslui, la întâlnirea cu cei astfel invitați, pe lângă liderii AUR Claudiu Târziu, senator și președinte al Consiliului Naţional de Conducere AUR, Marius Lulea, prim-vicepreşedinte AUR, a participat și deputatul de Vaslui Raisa Enachi. „Vasluienii își doresc măsuri concrete pentru creșterea nivelului de trai”, a fost concluzia generală a întâlnirii de la Vaslui, în vreme ce cea a întregii caravane „Ce vor românii” a fost: „Românii sunt nemulțumiți de lipsa locurilor de muncă, veniturile mici și prețurile mari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.