Geoană își începe campania electorală cu sărăcia Vasluiului

Mircea Geoană, fostul lider al PSD care a pierdut președinția înainte de a fi cooptat ca secretar general adjunct al NATO, se pregătește deja să se reînscrie în campania electorală pentru funcția neobținută și atât de râvnită. Așa că face apel la aceeași idee pe care politicienii români o găsesc foarte atractivă din motive strict politicianiste: enormele diferențe de dezvoltare și nivel de trai dintre regiunile țării, vorbind despre copii săraci ai Vasluiului și șansele lor.

Înainte cu doi ani și jumătate de alegeri, Mircea Geoană, fostul lider al PSD care a pierdut președinția țării nealegându-se decât cu porecla de „prostănac” (primită din partea lui Ion Iliescu) și replica memorabilă „Mihaela, dragostea mea!”, se pregătește deja acum de campanie electorală. Cineva, de undeva, prin niște așa-zise „sondaje de opinie”, care sunt cel mai adesea plătite și măsluite pentru a le indica românilor ce au de ales, l-a dat pe Geoană cu o mare încredere din partea românilor, după ieșirile la rampă, ca secretar general al NATO, în timpul războiului din Ucraina.

  • S-a spus că vechiul „prostănac” s-a arătat atât de hotărât din februarie încoace să vadă Ucraina cu totul distrusă și pe ucraineni morți sau refugiați într-un război absurd, pe care și copiii de grădiniță pot ști că țara vecină nu îl poate câștiga, încât românii au căzut în admirație față de persoana sa și sunt gata să-l aleagă președinte.

Astfel încât, cu ipocrizia care caracterizează orice politician, Geoană se dă acum greu de convins să candideze, ba chiar arată că nu mai este sigur că românii îl merită ca președinte, cu toată valoarea sa „europeană” și „euro-atlantică”.  

Subtil, însă, își și începe campania electorală, făcând apel la aceeași idee pe care politicienii o găsesc atractivă doar din motive strict politicianiste: enormele diferențe de dezvoltare și nivel de trai dintre diversele zone ale țării.

Sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, a spus că decidenţii de astăzi şi de mâine trebuie „să ofere o şansă” copiilor din mediile defavorizate pentru ca aceştia să reuşească în viaţă.
„Dimineaţă am fost la o altă dezbatere, pentru un proiect de ţară – România 2030 – şi un grup de economişti (…) făceau nişte elemente de comparaţie de dezvoltare între regiunile ţării. Între judeţul Vaslui şi regiunea Bucureşti – Ilfov există cel mai mare decalaj de dezvoltare la nivelul întregii Uniuni Europene. În nicio altă ţară nu există un decalaj între o bucată a ţării respective şi alta, cum este între Bucureşti – Ilfov şi judeţul Vaslui. De asta cred că apelul pentru decidenţii de azi şi de mâine este să ofere şansă copiilor săraci de la ţară, din medii defavorizate, din cei care nu au şanse să meargă la licee şi şcoli bune şi să ajungă la şcoli de elită, să le creăm condiţii să aibă o şansă să reuşească în viaţă. Pentru că oricât de minunată şi de sclipitoare este o generaţie, dacă ea are o piramidă de susţinere prea mică, şansele să ne autodepăşim sunt destul de mici”, a grăit Mircea Geoană, posibil cel mai iubit dintre români, potrivit sondajelor executate de agenții plătite.

  • Ceea ce puțini știu despre Mircea Geoană e că este fiu de securist, dar nu oricare, ci apreciatul secretar adjunct al NATO a crescut în casă de general de securitate. Deci, atunci când era copil și chiar în vreme regimului comunist nu i-a lipsit nimic, precum copiilor pe care îi deplânge. Geoană a crescut foarte frumos și a crescut pentru a fi mare. Iar dacă nu a putut-o face, precum tăticul, în comunism, „combătând” cu „cuceririle revoluționare ale marxism-leninismului”, pe care tatăl său le-a apărat cu strășnicie din interiorul celei mai detestabile instituții a statului comunist, copilul Geoană a devenit mare „democratic”, apărând „principiile și valorile euro-atlantice”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.