Episcopia Hușilor dă startul Caravanei „Dar de Crăciun”. Anul trecut caravana a adus bucurie pentru 3.000 de copii vasluieni

0

Dragii noștri, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, dăm startul Caravanei ,,Dar de Crăciun” care se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 25 decembrie 2021. Ne propunem să ajungem acolo unde nevoile sunt mari, piciorușele sunt reci și așteaptă să fie încălzite, unde copiii nu au cunoscut bucuria de a-l întâmpina pe Moș Crăciun, părinții nu pot împlini visurile nici măcar o data pe an și bunicii sunt singuri. Fii parte din Caravana „Dar de Craciun”! Bucuria de a fi, merge mână în mână cu bucuria de a dărui”. Este anunțul recent al Asociației Filantropia Ortodoxă Huși care demarează un proiect social care anul trecut a avut un deplin succes.

Față de 2020, Caravana de anul acesta se arată mult mai ambițioasă, dovadă perioada de desfășurare, 15 noiembrie – 25 decembrie, în vreme ce anul trecut aceasta a fost de două săptămâni, de pe 7 decembrie până pe 18 decembrie.

Anul trecut darurile oferite au conținut îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, produse de igienă personală, pachete alimentare și jucării. Pe lângă acestea, copiii de vârstă școlară, care nu aveau până la acel moment nicio modalitate de a se conecta pentru orele de școală online, au primit și tablete. În cadrul vizitelor au fost identificate și alte probleme urgente cu care se confruntă familiile celor mici, astfel că Părintele Episcop Ignatie a oferit, pentru cazurile cele mai delicate, și câte un ajutor în bani. De asemenea, Episcopia Hușilor le-a asigurat lemnele de foc pentru iarnă.

Părintele Episcop Ignatie spunea pe atunci: „Dacă în anii precedenți încercam să îi aducem pe copilași în curtea Episcopiei, ca împreună să ne bucurăm de atmosfera deosebită pe care o emană sărbătorile de iarnă, anul acesta am încercat să ne adaptăm, fiind în vreme de pandemie. Mergem noi acasă la copilași, oferindu-le daruri, îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri și alimente.

Ne-am propus ca într-o perioadă de două săptămâni să ajungem în casele a peste 3.000 de copilași, care au nevoie stringentă de dragoste și de atenție.

Sunt copii lăsați singuri sau în grija bunicilor, și pe la care nu trece Moș Crăciun.

Episcopia Hușilor, prin Sectorul social-filantropic, alături de oameni de suflet,  dorim să le călcăm pragul acestor copilași privați de confortul material cu care suntem obișnuiți. Încercăm să le deschidem sufletul prin ceea ce le dăruim.

Am început astăzi (9 decembrie 2020 – n.r.) campania și aș vrea să vă împărtășesc o experiență ce m-a marcat în mod deosebit: am ajuns în casa a doi copilași ce locuiau singuri, fără părinți și fără bunici. Băiețelul are 9-10 ani, și fata are 14-15 ani. Locuiesc singuri într-o casă fără lemne și fără condiții. M-am bucurat că am putut intra în casa acestor copii, să le identificăm nevoile și, sigur, să continuăm ajutorul.

Activitatea socială trebuie să aibă o continuitate. Nu îi ajutăm doar de Crăciun și de Paști.

Aceste campanii sunt și o formă de a identifica situațiile delicate în care se află astfel de copii, ca pe parcursul anului să le putem acorda burse și să îi ajutăm cu alimente și îmbrăcăminte”.

Atmosfera generată de Caravana „Dar de Crăciun” a fost una de adevărată sărbătoare pentru comunitățile prin care a trecut.

Colindele au răsunat din mașinile încărcate de daruri, iar în fiecare curte grupul de colindători de la Centrul Eparhial Huși a intonat colinde alături de cei mici și de familiile lor.

Dacă la început organizatorii aveau în plan să ajungă la 2.000 de copii, cu sprijinul donatorilor au reușit să bucure 3.000 de micuți.

Puteți ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Huși.

Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

Alte detalii și informații găsiți pe pagina de Facebook: „Asociația Filantropia Ortodoxă Huși” și pe site-ul: www.filantropiahusi.ro

Adresa: str. Ștefan cel Mare, Nr. 1, mun. Huși, jud. Vaslui, CP 735100; email: filantropiaortodoxahusi@yahoo.com.

„În chipul fiecărui copilaș locuiește Hristos. Avem această convingere interioară că în chipul fiecărui copilaș este Iisus, Cel născut într-o iesle sărăcăcioasă în Betleem. De aceea, Biserica acordă întotdeauna o atenție deosebită copiilor. Crăciunul este o sărbătoare prin excelență a copilașilor, pentru că ei răspândesc în jurul lor foarte multă nevinovăție și dragoste. Ei nu ne cer nimic, decât să îi iubim, să îi respectăm și să le transmitem căldura sufletului nostru. Este și ceea ce ei ne dăruiesc nouă în momentul în care reușim să le transmitem toate acestea” – Părintele Episcop Ignatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here