Apel umanitar: Este nevoie de sânge!

0

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad anunță faptul că se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungă într-un blocaj privind fumizarea de componente sanguine către spitale.

„Donarea de sânge este un act nobil prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință. Din sângele donat o singură dată puteți ajuta până la 3 persoane, iar beneficiile în ceea ce privește sănătatea celui care donează sunt:

– sângele este împrospătat,

– imunitatea organismului crește,

– riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%,

– rezistența organismului la șocuri crește, astfel că, în caz de accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui”, spune cei de la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad.

Aceștia anunță că situația epidemiologică actuală a accentuat nevoia de sânge, prin faptul că numarul celor ce donează sânge a scăzut la mai puțin de jumătate.

„Tocmai de aceea, vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a combate umăr la umăr deficitul major de sânge cu care țara noastră se confruntă!”, spune reprezentanții Centrului.

Astfel, sunteți așteptați în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30- 11.30 la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad, situat pe strada Mihail Kogălniceanu, nr.11. Pentru informații suplimentare puteți suna la numere de telefon: 0335.414.490 sau 0774.667.087.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here