Pe când salarii de 5.000 de euro în județul Vaslui?

0

Cel mai bun salariu pe piața muncii săptămâna trecută a fost de manager al unei instituții financiare, cu un salariu lunar de 5.000 de euro. Pe când astfel de retribuții nu mai sunt excepții în orașele mari, slujbele în județul Vaslui rămân cel mai puțin diversificate, dar și cel mai slab salarizate.

Cel mai bine plătit job al săptămânii trecute a fost în domeniul financiar, potrivit datelor puse la dispoziţie de platforma de recrutare bestjobs pentru emisiunea „Ora de profit.ro” de la Prima TV. O instituţie financiară specializată în credite personale a recrutat un manager general pentru filiala din România pentru un salariu lunar de 5.000 de euro.

Orașul Vaslui a fost din nou amintit în această scurtă analiză a pieței muncii din România, pentru cea mai slabă ofertă şi cea mai slabă cerere de job-uri, alături de orașe precum Călăraşi, Târgu Jiu, Giurgiu, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Miercurea Ciuc, Slobozia sau Alexandria. În aceste orașe mici și slab dezvoltate economic cele mai multe slujbe disponibile sunt în domenii precum agricultura, babysiting, securitate, educaţie, sport şi servicii frumuseţe.

Pe de altă parte, cel mai interesant job al săptămânii în țară vine din domeniul educaţie/tehnologie/jurnalism. O companie EdTech din Marea Britanie, care îşi extinde serviciile şi în România, recrutează un redactor-şef care să coordoneze o echipă de creaţie ce livrează conţinut text şi video de interes pentru specificul clienţilor. Job-ul este remote, iar oferta salarială este cuprinsă între 1.400 şi 1.800 de euro. În topul salariilor în funcţie de domeniu, pe primul loc în statisticile bestjobs s-a aflat un job de director tehnic mentenanţă în cadrul unei companii din domeniul petrol şi gaze din Prahova. Pe locul doi în acest top s-a aflat săptămâna aceasta un post de contabil senior (experienţă 2 – 5 ani) într-o companie din Oradea din domeniul industrial. Salariul: între 1.800 şi 2.000 de euro pe lună.

Pe ultimul loc pe podiumul națioanl se află un job de reprezentant asistenţă clienţi în cadrul unei instituţii financiare din Bucureşti, salariul fiind cuprins între 1.500 şi 2.000 de euro pe lună. 

Potrivit bestjobs, vânzările au fost domeniul cu cele mai multe angajări săptămâna aceasta, în vreme ce Iaşiul a fost cel mai bun oraş pentru a-ţi găsi un loc de muncă.

Cea mai mare ofertă şi cea mai mare cerere de job-uri s-au înregistrat în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Iaşi, în domenii precum vânzări, financiar, management, inginerie şi call center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here