16 familii din Roșiești, care au sărbătorit Nunta de Aur, premiate de primărie

16 familii din comuna Roșiești, care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, au fost premiate de administrația locală.

Evenimentul a avut loc de sărbătoarea Sfintei Parascheva.

Primarul Florin Anea a ținut să precizeze că evenimentul este unul de tradiție și a fost întrerupt doar anul trecut, din cauza pandemiei, însă la sărbătoare au fost invitate și cuplurile care au marcat Nunta de Aur anul trecut.

Printre invitați s-a numărat și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care a ținut să felicite cuplurile care au ajuns la jumătate de veac de conviețuire neîntreruptă, fiind un exemplu de viață pentru tânăra generație.

”Sunteți cel mai frumos exemplu de viață, reușind împreună să cultivați instituția căsniciei prin iubire, muncă și sacrificii. Vă doresc multă sănătate și să sperăm că vom fi împreună și la aniversarea a 75 de ani de căsnicie neîntreruptă”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

În final, copiii din comună au prezentat un scurt spectacol folcloric.

Consiliul Județean Vaslui

1 COMENTARIU

  1. Frumos! Să fie sănătoși și la câți mai mulți ani împreună!
    Într-adevăr, oamenii aceștia demonstrează că viața nu e un bal de sâmbătă seara, unde o orchestră bine pusă la punct îți poartă pașii dintr-un ritm într-altul, fiindcă întotdeauna melodia o compui în doi, pe un portativ mereu în mișcare, în împrejurări nu ușor de orchestrat. Este melodia vieții cotidiene care te odihnește sau te irită, care te leagă sau te dezbină, care respinge sau nu cântecul altor sirene.
    Dacă s-ar crea o societate de asigurare a căsniciilor împotriva decesului timpuriu al sentimentelor, sunt convinsă că s-ar calcula primele de asigurare în funcție de toți acei parametrii care decid „atmosfera”: temperament, educație primită și, în continuare, permeabilitatea la educație, simțul realității și al perspectivei, dorința și capacitatea de a colabora etc. Că unii se căsătoresc fără nimic din aceste precauții, este ciudat! Pentru că imediat acul busolei vibrează frenetic și omul debarcă pe un pământ care repede se dovedește inospitalier și pe care nu se poate aclimatiza. Tocmai de aceea, căsătoria rămâne expresia unui majorat DEPLIN, un act nu numai de independență, dar și de răspundere. Iar dacă oamenii aceștia au clădit familia care a dăinuit 50 de ani, cu siguranță, între pasiune și ofițerul stării civile au luat drept martor cel puțin… un strop de luciditate. A te căsători? Nimic mai simplu! A-ți întemeia un cămin, este cu totul altceva!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.