Mândria de aur a Vasluiului! Bianca Ifteni, de 15 ani, campioană balcanică la canotaj

1

Bianca Ifteni, vasluianca de aproape 15, din Pădureni, care practică canotajul de la 11 ani, a reușit să cucerească medalia de aur la proba simplu și argintul la proba patru vâsle în cadrul Campionatului Balcanic de Canotaj de la Struga, Macedonia de Nord, desfășurat în weekendul trecut.

Bianca are 15 ani și practică canotajul de la 11 ani, fiind legitimată în prezent la Clubul Sportiv Municipal Călărași. După 4 ani de muncă asiduă, weekend-ul trecut au venit pentru ea primele rezultate importante în cariera sportivă: a cucerit aurul la competiția balcanică de canotaj din Macedonia, la proba simplu, și argintul la proba patru vâsle. După acest rezultat, ea a declarat că titlul obținut este cu atât mai importat, cu cât îi oferă motivația de a continua și de a reprezenta România cu mândrie pe tot mapamondul.

„Eu practic canotaj din anul 2017, de atunci când, împreună cu părinții mei, ne-am dus la Călărași, pentru a mă înscrie, aveam vârsta de 11 ani pe vremea aceea, și am stat la j3 timp de 3 ani, iar anul acesta am devenit j2 și am avut dreptul să trag la criteriu, unde am ieșit pe locul 2 din toate fetele ce au participat la aceasta cupă. Așa am intrat în pregatirea pentru balcaniadă, trăgând în proba de simplu și în proba de patru vasle, cucerind aurul în proba de simplu și argintul în proba de patru vâsle și așa am devenit campioană balcanică la 15 ani fără o lună. Mă simt foarte fericită și nici acuma nu îmi vine să cred că am devenit campioană. Sunt foarte pasionată de sportul pe care îl practic și mă bucur mult că am decis să îl urmez și că nu m-am oprit atunci când mi-a apărut un obstacol în cale. Sunt foarte mândră de mine și de echipa mea pentru medaliile obținute la Campionatul Balcanic din Struga, Macedonia”, a declarat Bianca Ifteni pentru bzv.ro.

România a cucerit 19 medalii la Campionatele Balcanice de canotaj, desfăşurate weekend-ul trecut, la Struga, în Macedonia de Nord.
Potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Canotaj, tricolorii au obţinut 8 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 4 de bronz.

Cu acest bilanţ, România a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here