Mihai Botez, deputat USR-PLUS: „Voiam să fim lăsați în pace să facem treabă și asta ne dorim în continuare”

0

După o expunere a motivelor pentru care partidul său nu mai poate continua să funcționeze în coaliția cu PNL, deputatul Mihai Botez, președintele USR-PLUS Vaslui, spune că este imposibilă prezența reprezentanților partidului său într-un guvern condus de Cîțu. „Florin Cîțu a dinamitat coaliția cu bună știință și cinism”, scrie Botez.

Motivele pentru care USR-PLUS a decis să plece din guvernul condus de Florin Cîțu par să fie confirmate, scurt și cuprinzător, în aceste zile, dintr-o sursă surprinzătoare, și anume fostul șef al primului ministru liberal, pe nume Mișu Negrițoiu,Mişu Negriţoiu, fost CEO ING Bank România, care l-a caracterizat pe fostul său subaltern, Florin Cîțu, drept „un mic satrap, foarte învechit”, care „nu știe să lucreze în echipă”.
Este același lucru pe care îl spune deputatul Mihai Botez, președintele USR-PLUS Vaslui, într-o postare pe pagina sa de socializare, după ce anunță că „miniștrii USR PLUS și-au scris demisiile din Guvernul condus de Florin Cîțu”.

„Florin Cîțu a dinamitat coaliția cu bună știință și cinism. USR PLUS a fost exclus de la guvernare din momentul în care Florin Cîțu a lansat marele jaf național prin înființarea PNDL 3. E același program ca al lui Dragnea. Același program prin care baronii își umpleau buzunarele, iar comunitățile rămâneau la fel de sărace. Nu de asta am ieșit în stradă. Nu de asta ne-ați votat.

Nu putem guverna alături de un premier care îl demite, unilateral, pe ministrul Stelian Ion doar pentru că nu a acceptat să cedeze șantajului. Nu putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru acordurile de coaliție”, scrie președintele USR-PLUS Vaslui.

„Nu am fi vrut să se ajungă aici. Voiam să fim lăsați în pace să facem treabă și asta ne dorim în continuare. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să fie lăsat în pace să construiască autostrăzi, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, să fie lăsat să implementeze cel mai important program de țară – PNRR. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, să fie lăsată în pace să continue lupta pentru curățarea sistemului de sănătate. Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, să fie lăsat să continue depolitizarea companiilor de stat. Ministrul Digitalizării și Cercetării, Ciprian Teleman, să sprijine marile proiecte din cercetare, iar Stelian Ion, ministrul demis al Justiției, să continue lupta pentru o justiție curată și independentă, egală pentru fiecare cetățean”, scrie Mihai Botez.

Liderul USR-PLUS vorbește apoi despre alternativele pe care le oferă, în aceste condiții, viitorul partidului pentru a cărui președinție luptă în prezent actualul prim-ministru. „PNL trebuie să aleagă: ori guvernează cu USR PLUS ca partener de guvernare recunoscut pentru reforme ori oferă românilor formula Cîțu-Ciolacu cu PSD în echipa câștigătoare, formula care a funcționat astăzi în BPR”, scrie Botez, vorbind despre ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților în care ar fi trebuit depusă moțiunea de cenzură a AUR împotriva Guvernului Cîțu, dar care a fost boicotată de parlamentarii PNL, dar și de către cei ai PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here