Străzile Valentin Silvestru și Ștefan Procopiu din municipiul Vaslui vor fi reabilitate

0

În cazul străzilor Valentin Silvestru și Ștefan Procopiu din municipiul Vaslui, structura rutieră nu are capacitatea portantă necesară deservirii traficului auto din zonă, iar caracteristicile suprafeţei de rulare sunt improprii şi necesită modernizarea acestora. De aceea este necesară reabilitarea lor.

După ce în luna septembrie 2020, aleșii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Modernizare zona străzilor Valentin Silvestru – Ștefan Procopiu”, la începutul acestui an fost scoase la licitație lucrările. Câștigătorul a fost desemnat abia în luna august, după contestații ale rezultatului licitațiilor care au ținut în loc procedurile săptămâni la rând.

Pentru reabilitarea celor două străzi, Primăria Vaslui a încheiat un contract cu o firmă de construcții din Buzău. Valoarea fără TVA a contractului este de 1.669.765,51 RON. 

Prin asfaltarea celor două străzi se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de transport, facilitând astfel mobilitatea populaţiei şi a bunurilor.

„Procedurile de desfășurare a licitațiilor sunt foarte dificile și îngreunează inclusiv programul de lucrări a constructorilor, care nu se ridică la nivelul așteptărilor. Aproape că nu există procedură de licitație care să nu fie contestată”, spune, la mijlocul lunii august 2021, primarul Vasile Pavăl, explicând astfel motivele întârzierii unor lucrări.

Nemulțumirile edilului erau legate în primul rând de întârzierea lucrărilor pe strada Valentin Silvestru și zona stației meteo. „Sperăm ca în această zonă să se intre la lucru cât mai repede”, a spus Pavăl.

O altă lucrare care aștepată deblocarea procedurilor de licitație este cea din Parcul Copou. În acest caz Primăria Vaslui finanțează printr-un proiect european reconversia unui teren degradat în zonă verde și de agrement. Suma totală alocată lucrărilor este în valoare de 14.271.546 lei. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here