De vineri vasluienii sunt așteptați în Parcul Copou: Târgul Meșterilor Populari

În perioada 3-5 septembrie, Parcul Copou din municipiul Vaslui va găzdui o nouă ediție, a XIXI-a, a Târgului Meşterilor Populari. Organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, instituție subordonată Consiliului Județan Vaslui, în parteneriat cu Primăria Vaslui, târgul va aduna în Parcul Copou meșteri populari din mai multe zone ale țării.

Meșterii își vor prezenta creațiile și îndeletnicirile în fața publicului vasluian, care, probabil, precum la fiecare ediție de până acu, va fi numeros.

Printre exponatele de anul acesta, pe care vizitatorii le vor putea achiziționa, se vor găsi o mare varietate de obiecte decorative și accesorii, costume populare sau păpuși, dar nu vor lipsi nici manifestările artei culinare.

„A sosit momentul să deschidem sezonl de toamnă al evenimentelor. Sper că la acest târg să se adune cel puțin ca în anii anteriori privitori de obiecte de bun gust (ceramică, prelucrarea lemnului etc.). Este foarte important să avem acest contact permanent cu publicul, deoarece am trăit o perioadă lungă cu aceste restricții provocate de pandemia de coronavirus”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Duminică, 5 septembrie 2021, în ultima zi a manifestării, trupa Teatrului „Podul Înalt” din comuna Munteni de Jos va prezenta spectacolul „Amintiri din copilărie”, o adaptare păpușărească după Ion Creangă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.