Municipiul Vaslui, Capitala Tineretului din România în 2023

Primăria municipiului Vaslui și-a propus ca în anul 2023 orașul reședință de județ să devină Capitala Tineretului din România. În acest scop, un grup de lucru format din membri ai mai multor asociații și organizații de tineret din municipiul Vaslui au construit un proiect „pentru construirea unui oraș profund diferit față de imaginea negativă promovată în țară”.

„Continuând seria de activități și acțiuni dedicate tinerilor din municipiul Vaslui, fie ele seminarii de dezvoltare personală, festivaluri, activități creative și recreative sau susținerea inițiativelor în Consiliul Local Vaslui, vineri, 06 august 2021, Primăria municipiului Vaslui a semnat Declarația de intenție, care a fost transmisă către Capitala Tineretului din România 2023 ca parte componentă a proiectului ImproVS”, tranmite Primăria municipiului Vaslui printr-un comunicat de presă.

Prin acest document, municipalitatea îi încurajează pe tinerii vasluieni „să se implice activ în viața comunității, să o descopere și – mai ales – să se descopere pe ei înșiși, să o modeleze și să îi influențeze parcursul spre o comunitate mai modernă, prosperă, care să îmbrățișeze valorile cu care tinerii activi ne inspiră la fiecare acțiune de-a lor: implicare, responsabilitate, civism, activism, solidaritate, creativitate și respect”.

Inițiativa a aparținut unui grup de lucru format din membri ai mai multor asociații și organizații de tineret din municipiul Vaslui și s-a concretizat în transmiterea unui proiect care se dorește câștigător, astfel încât în anul 2023 Vasluiul să devină Capitala Tineretului din România, iar viziunile acestor tineri să prindă viață „pentru construirea unui oraș profund diferit față de imaginea negativă promovată în țară, care fără niciun dubiu, a afectat stima de sine a tinerilor vasluieni și le-a creat bariere în încercarea lor de a se remarca și altfel”.

„Îi felicit pe tinerii care s-au mobilizat exemplar și și-au unit forțele în conturarea acestui proiect. Le doresc mult succes și, chiar dacă nu vor reuși să obțină titlul dorit, cel de Capitala Tineretului din România, pentru Vaslui le vom sta alături în orice demers al cărui scop este înlăturarea stereotipurilor la adresa lor și dezvoltarea orașului în armonie cu viziunea pe care ei o propun”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.